Γενς Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστεί για μια μακρά αντιπαράθεση με τη Ρωσία

Γενς Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστεί για μια μακρά αντιπαράθεση με τη Ρωσία

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι μακροπρόθεσμα, μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια», είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστεί για μια μακρά αντιπαράθεση με τη Ρωσία, καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν δείχνει καμία επιθυμία για ειρήνη έναν χρόνο μετά την εισβολή στην Ουκρανία, προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι μακροπρόθεσμα, μπορεί να διαρκέσει για πολλά, πολλά χρόνια», προειδοποίησε.

«Ο πρόεδρος Πούτιν θέλει μια διαφορετική Ευρώπη, μια Ευρώπη όπου αυτός μπορεί να ελέγχει τους γείτονές του, όπου αυτός μπορεί να αποφασίζει τι μπορούν να κάνουν οι χώρες», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, μία εβδομάδα πριν από την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Επειτα από έναν χρόνο μαχών με δεκάδες χιλιάδες θύματα και στις δύο πλευρές, η Βορειοατλαντική Συμμαχία εκφράζει φόβους για νέα ρωσική επίθεση.

Οι 30 χώρες-μέλη της Συμμαχίας παραμένουν πιο αποφασισμένες από ποτέ να διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία θα βγει στο τέλος νικήτρια, τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και για να της παράσχουμε όπλα, πυρομαχικά και την υποστήριξη που χρειάζεται», είπε.

«Αν ο πρόεδρος Πούτιν κερδίσει στην Ουκρανία, θα είναι μια τραγωδία για τους Ουκρανούς. Αλλά θα είναι επίσης επικίνδυνο για όλους εμάς, επειδή αυτός και άλλοι αυταρχικοί ηγέτες θα πειστούν ότι όταν χρησιμοποιούν στρατιωτική δύναμη μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT