Ουκρανία: Αρχίζουν σε μια εβδομάδα συνομιλίες για επέκταση της συμφωνίας περί σιτηρών

Ουκρανία: Αρχίζουν σε μια εβδομάδα συνομιλίες για επέκταση της συμφωνίας περί σιτηρών

Αναμένεται ότι θα υπάρξει κοινός τόπος για απεγκλωβισμό περισσότερων ποσοτήτων ουκρανικής παραγωγής

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνομιλίες για την επέκταση του διαδρόμου σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα θα ξεκινήσουν σε μια εβδομάδα, δήλωσε την Παρασκευή ο Ουκρανός αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Γιούρι Βάσκοφ.

«Οι διαπραγματεύσεις για την επέκταση του διαδρόμου για τα σιτηρά θα ξεκινήσουν σε μια εβδομάδα και μετά θα κατανοήσουμε τις θέσεις όλων των μερών», δήλωσε ο κ. Βάσκοφ κατά τη διάρκεια διάσκεψης για τα σιτηρά. «Νομίζω ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει και ο διάδρομος θα επεκταθεί».

Η Πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας τον περασμένο Ιούλιο επέτρεψε την εξαγωγή σιτηρών από ουκρανικά λιμάνια που είχαν αποκλειστεί από τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η επέκταση της εφαρμογής της είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την Ουκρανία, που κατάφερε και περιόρισε την οικονομικής της ύφεση στο 30% το 2022, αλλά και για την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων, ιδίως για την παροχή σιτηρών προς τις χώρες της Αφρικής.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT