Ουκρανία: Επίκεινται συζητήσεις των ηγετών Τουρκίας και Ρωσίας για τα σιτηρά

Ουκρανία: Επίκεινται συζητήσεις των ηγετών Τουρκίας και Ρωσίας για τα σιτηρά

Δεν έχει οριστεί ακόμη η σχετική ημερομηνία, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο RIA

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ηγέτες της Τουρκίας και της Ρωσίας ενδέχεται να συζητήσουν σύντομα μια πρωτοβουλία υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ που επέτρεψε την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια, αλλά δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti τη Δευτέρα πηγή που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία.

Ευρύτερες διαπραγματεύσεις για την επέκταση της Πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας που επέτρεψε την εξαγωγή σιτηρών από τρία ουκρανικά λιμάνια αναμένονται αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε η Ουκρανία.

Η συμφωνία πρόκειται να ανανεωθεί τον Μάρτιο, αλλά η Ρωσία έχει σηματοδοτήσει ότι είναι δυσαρεστημένη με ορισμένες πτυχές της συμφωνίας και ζήτησε την άρση των κυρώσεων που επηρεάζουν τις αγροτικές εξαγωγές της.

«Το θέμα της συμφωνίας για τα σιτηρά, οι προτάσεις σχετικά με αυτό είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη των ηγετών. Επομένως, δεν πρέπει να αποκλειστεί ότι οι ηγέτες θα αγγίξουν αυτό το θέμα σε συνομιλίες στο εγγύς μέλλον», αναφέρει η πηγή στο κρατικό πρακτορείο RIA.

Οταν ρωτήθηκε πότε θα μπορούσαν να γίνουν αυτές οι διαπραγματεύσεις, η πηγή είπε ότι «δεν έχει ακριβή στοιχεία για την ημερομηνία».

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT