Ισημερινός: Τούβλα από κοκαΐνη ως… δομικό υλικό

Ισημερινός: Τούβλα από κοκαΐνη ως… δομικό υλικό

Πάνω από 350 τόνοι κοκαΐνης έχουν μεταποιηθεί σε ειδικό εργοστάσιο στη χώρα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισημερινός, η χώρα στη βορειοδυτική άκρη της Νότιας Αμερικής, έχει κατασχέσει τόσα πολλά δέματα με κοκαΐνη ώστε σκέπτεται να τα χρησιμοποιήσει ως δομικά υλικά.

Τα πακέτα με κοκαΐνη που έχουν σχήμα τούβλου αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν ως αυτό ακριβώς που λέει το σχήμα τους, για τούβλα σε οικοδομές.

Η χώρα, γνωστή και με το ισπανικό της όνομα, Εκουαδόρ, κατάσχει κάθε εβδομάδα τόσα πολλά πακέτα κοκαΐνης ώστε είναι αδύνατον να τα φυλάξει με ασφάλεια.

Ετσι κατέληξε στην ιδέα της χρήσης πολλών από αυτά ως υλικό για οικοδομές, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας σε χώρο μεταποίησης απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, τα πακέτα της κοκαΐνης φτάνουν κατά εκατοντάδες στο εργοστάσιο μεταποίησης μαζί με… συμβατικά απορρίμματα. Εκεί ειδικές μηχανές κονιορτοποιούν όλα τα πακέτα μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια και μετά τα αναμιγνύουν με τσιμέντο, άμμο και νερό για την παραγωγή χρήσιμων δομικών υλικών.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής του εργοστασίου, έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί περί τους 350 τόνους κοκαΐνης.

Η μέθοδος αυτή είναι τέσσερις φορές ταχύτερη από την καύση της κοκαΐνης και έχει την πλήρη στήριξη και της αρμόδια υπηρεσίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ο Ισημερινός σκοπεύει να την εφαρμόζει σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα αφού τα οφέλη είναι πολλαπλά.

Πηγή: DW TV

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT