Το ChatGPT έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

Το ChatGPT έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

Στο τεύχος, που θα κυκλοφορήσει στις 27 Φεβρουαρίου, ένας μικρός διάλογος ομάδας του TIME με το ChatGPT μονοπωλεί το εξώφυλλο.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγους μήνες μετά το δημόσιο άνοιγμά του στο Διαδίκτυο, το ChatGPT γίνεται εξώφυλλο στο περιοδικό TIME, το οποίο εξερευνά, με τη σειρά του, την είσοδο των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης στα πεδία της ανθρώπινης δημιουργικότητας. 

Στο τεύχος, που θα κυκλοφορήσει στις 27 Φεβρουαρίου, ένας μικρός διάλογος ομάδας του TIME με το ChatGPT μονοπωλεί το εξώφυλλο, αν εξαιρέσει κανείς τη μικρή υποσημείωση πως το κεντρικό θέμα του περιοδικού είναι γραμμένο από δύο ανθρώπους. 

Δημοσιογράφοι του TIME ρωτούν το σύστημα ΑΙ ποια είναι η γνώμη του για ένα ρεπορτάζ με τίτλο «Η κούρσα ανταγωνισμού των συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης τα αλλάζει όλα». 

Το ChatGPT σπεύδει να απαντήσει πως, ως γλωσσικό μοντέλο ΑΙ, «δεν έχει προσωπικές απόψεις ή πεποιθήσεις, αλλά μπορεί να προσφέρει κάποιο πλαίσιο και πληροφορίες για το ζήτημα».

Μάλιστα αναγνωρίζει πως ο τίτλος «είναι ελκυστικός και διεγείρει τη σκέψη», προσθέτοντας πως ένα κεντρικό ρεπορτάζ για αυτό το θέμα στο TIME θα μπορούσε «να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη αυτής της τάσης και να τονώσει τις συζητήσεις σχετικά με το πώς θα διασφαλιστεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη αναπτύσσεται με υπεύθυνο και ηθικό τρόπο».

Το ChatGPT έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME-1
Πηγή TIME

«Το να δημιουργείς είναι ανθρώπινο», σημειώνουν οι Andrew R. Chow και Billy Perrigo, ή τουλάχιστον αυτό ίσχυε τα τελευταία 300.000 χρόνια, όπου οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το μυαλό τους για να δημιουργήσουν τέχνη, μαγειρική και μανιφέστα. «Τώρα έχουμε παρέα».

Πηγή: TIME

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT