Ρωσία: Ο Πούτιν προαναγγέλλει ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου

Ρωσία: Ο Πούτιν προαναγγέλλει ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου

Σε διάγγελμά του, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι φέτος θα αναπτυχθούν τα πρώτα συστήματα εκτόξευσης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Sarmat (γνωστών και ως «Satan 2»)

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενόψει της αυριανής γιορτής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προανήγγειλε σήμερα πως η χώρα του θα ενισχύσει περαιτέρω το πυρηνικό οπλοστάσιό της και θα ξεκινήσει μαζική παραγωγή υπερηχητικών πυραύλων.

Σε διάγγελμά του για την «Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας», ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου είπε ότι φέτος θα αναπτυχθούν τα πρώτα συστήματα εκτόξευσης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Sarmat (γνωστών στη Δύση και ως «Satan 2»).

Παράλληλα, «θα συνεχίσουμε τη μαζική παραγωγή υπερηχητικών πυραύλων αέρος-εδάφους Kinzhal και θα ξεκινήσουμε τη μαζική παραγωγή αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων Zircon», είπε ο Πούτιν.

Νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ διαβεβαίωσε ότι η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη συνθήκη New START για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων, «δεν μας φέρνει πιο κοντά σε έναν πυρηνικό πόλεμο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT