Το κόμμα του Όρμπαν θα στηρίξει την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Το κόμμα του Όρμπαν θα στηρίξει την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Η τελική απόφαση για την επικύρωση που αρχικά αναμενόταν μεταξύ 6 και 9 Μαρτίου τώρα μεταφέρεται για τις 20 Μαρτίου το νωρίτερο.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κυβερνών κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν θα στηρίξει την επικύρωση της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα της παράταξης που ελέγχει πάνω από τα δύο τρίτα των εδρών στο κοινοβούλιο.

Το ουγγρικό κοινοβούλιο ξεκίνησε σήμερα να συζητά για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κοινοβουλίου, η απόφαση επικύρωσης που αρχικά αναμενόταν μεταξύ 6 και 9 Μαρτίου τώρα μεταφέρεται για τις 20 Μαρτίου το νωρίτερο.

Ούγγροι βουλευτές ανησυχούν για το γεγονός «ότι θα υπάρχει ένα άμεσο σύνορο μεταξύ Ρωσίας και Φινλανδίας άνω των 1.000 χλμ» που θα εγκυμονεί κινδύνους κλιμάκωσης της έντασης.

Άλλοι βουλευτές καταγγέλλουν τις επαναλαμβανόμενες επικρίσεις και «τα κατάφωρα ψεύδη» που διαδίδονται από τους Σουηδούς και τους Φινλανδούς για την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ουγγαρία.

Η ουγγρική αντιπολίτευση κατηγορεί, από την πλευρά της, τον Όρμπαν ότι καθυστερεί να επικυρώσει την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ επειδή θέλει να διατηρήσει σχέσεις και ανοιχτούς διαύλους με τη Μόσχα παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ουγγαρία είναι η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ μαζί με την Τουρκία που δεν έχουν επικυρώσει ακόμη την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, dpa

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT