Ο Λευκός Οίκος ζητεί να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο των δύο Αμερικανών στο Μεξικό

Ο Λευκός Οίκος ζητεί να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο των δύο Αμερικανών στο Μεξικό

Οι επιθέσεις κατά Αμερικανών πολιτών είναι «απαράδεκτες», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρμόδιος για θέματα εθνικής ασφάλειας, εκφράζοντας τα «πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια».

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αμερικανικές αρχές θα «εργαστούν στενά με τη μεξικανική κυβέρνηση για να διασφαλίσουν ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη» μετά την απαγωγή στο βορειοανατολικό Μεξικό τεσσάρων Αμερικανών, εκ των οποίων δύο βρέθηκαν νεκροί, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Οι επιθέσεις κατά Αμερικανών πολιτών είναι «απαράδεκτες», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρμόδιος για θέματα εθνικής ασφάλειας, εκφράζοντας τα «πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια» στους οικείους των δύο Αμερικανών που βρέθηκαν νεκροί.

Υπενθυμίζεται ότι δύο από τους τέσσερις Αμερικάνους που απήχθησαν στο Μεξικό την προηγούμενη εβδομάδα είναι νεκροί, όπως ανέφεραν οι αρχές του Μεξικού. 

Οι τέσσερις Αμερικάνοι πολίτες απήχθησαν στις 3 Μαρτίου υπό την απειλή όπλου, ενώ οδηγούσαν στην πόλη Ματαμόρος, στην πολιτεία Ταμαουλίπας, που συνορεύει με το Τέξας. Συγκεκριμένα, ένοπλοι άνδρες φέρεται ότι πυροβόλησαν τους επιβάτες του μίνι βαν και στη συνέχεια τους επιβίβασαν σε ένα άλλο όχημα και έφυγαν από την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP και Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT