Wagner: Ανακοίνωσε το άνοιγμα κέντρων στρατολόγησης σε 42 ρωσικές πόλεις

Wagner: Ανακοίνωσε το άνοιγμα κέντρων στρατολόγησης σε 42 ρωσικές πόλεις

Παρά την κολοσσιαία αντίσταση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, θα προχωρήσουμε μπροστά, αναφέρει ο Πριγκόζι.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής ομάδας Wagner, ο οποίος έχει εμπλακεί σε έναν αγώνα εξουσίας με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε την Παρασκευή το άνοιγμα κέντρων στρατολόγησης σε δεκάδες πόλεις της Ρωσίας. 

«Κέντρα στρατολόγησης για την PMC Wagner άνοιξαν σε 42 ρωσικές πόλεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γεβγκένι Πριγκόζι, προσθέτοντας πως «παρά την κολοσσιαία αντίσταση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, θα προχωρήσουμε μπροστά».

Ο ίδιος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του σχετικά με την έλλειψη προμηθειών στα πυρομαχικά τόσο στην ομάδα της Wagner όσο και σε ολόκληρο τον ρωσικό στρατό.

Σημειώνεται πως η ομάδα Wagner έχει αναπτύξει ήδη δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία -ορισμένοι στρατολογήθηκαν απευθείας από τις ρωσικές φυλακές- και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ρωσική εισβολή.

Η Wagner λέει ότι ελέγχει πλέον όλο το ανατολικό Μπαχμούτ

Την Τετάρτη, οι μισθοφόροι της εταιρείας Wagner ανακοίνωσαν πως έχουν τον πλήρη έλεγχο του ανατολικού τμήματος του Μπαχμούτ. Τότε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε προειδοποιήσει για τις σοβαρές συνέπειες μιας ολικής κατάληψης της πόλης αυτής στο δυτικό Ντονμπάς.

«Μονάδες της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner πήραν τον έλεγχο του ανατολικού τμήματος της Μπαχμούτ», ισχυρίστηκε ο Πριγκόζιν με ηχητικό μήνυμά του στην πλατφόρμα μηνυμάτων Telegram.

«Τα πάντα ανατολικά του ποταμού Μπαχμούτκα βρίσκονται πλήρως υπό τον έλεγχο της Wagner», πρόσθεσε.

Το πρακτορείο Ρόιτερς ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία και πως ο Πριγκόζιν έχει στο παρελθόν ανακοινώσει πρόωρα κάποιες επιτυχίες των μισθοφόρων της εταιρείας του.

Πηγή: AFP, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT