Πιλότος έγραψε ιστορία στις ΗΠΑ – Πέταξε υπερηχητικό αεροσκάφος ενώ είναι έγκυος

Πιλότος έγραψε ιστορία στις ΗΠΑ – Πέταξε υπερηχητικό αεροσκάφος ενώ είναι έγκυος

Το αγέννητο μωρό της Λόρεν «συμπλήρωσε 9,2 ώρες σε υπερηχητικό αεροσκάφος», σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ένα από τα πρώτα μέλη του πληρώματος που πέταξε υπερηχητικό αεροσκάφος ενώ ήταν έγκυος.

Η ταγματάρχης Λόρεν Ολμέ, υποδιευθύντρια επιχειρήσεων της 77ης Μοίρας Όπλων στην Αεροπορική Βάση Dyess κοντά στο Αμπιλέν του Τέξας, πέταξε πρόσφατα με ένα B-1 Lancer. 

Το αγέννητο μωρό της Λόρεν «συμπλήρωσε 9,2 ώρες σε υπερηχητικό αεροσκάφος», σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Είναι εκπληκτικό ότι οι έγκυες γυναίκες έχουν πλέον την ευκαιρία να πετάξουν σε όλους τους τύπους αεροσκαφών», δήλωσε η Ολμέ προσθέτοντας πως «ήταν μια πολύ προσωπική απόφαση που πήραμε μαζί με τον σύζυγό μου, Μαρκ, επειδή υπάρχουν κίνδυνοι που ενέχει το να πετάς το B-1 ενώ είσαι έγκυος. Ωστόσο μετά από συνεννόηση με γιατρούς της Πολεμικής Αεροπορίας και ιδιωτικούς γιατρούς, ένιωσα άνετα να πετάξω για μερικές εβδομάδες ακόμη».

Πιλότος έγραψε ιστορία στις ΗΠΑ – Πέταξε υπερηχητικό αεροσκάφος ενώ είναι έγκυος-1
Φωτ: USAF

Η Ολμέ είναι παντρεμένη με τον ταγματάρχη Μαρκ Ολμέ, αξιωματικό όπλων της πτέρυγας βομβών της 7ης Μοίρας Υποστήριξης Επιχειρήσεων, που επίσης εδρεύει στο Dyess. Το ζευγάρι περιμένει το παιδί του τον Απρίλιο.

Τόσο η Λόρεν όσο και ο Μαρκ είναι απόφοιτοι της Ακαδημίας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και εκπαιδεύτηκαν για να πετάξουν βομβαρδιστικά B-1. Ολοκλήρωσαν τη σχολή όπλων της Πολεμικής Αεροπορίας, παρόμοια με το πρόγραμμα «Top Gun» του Ναυτικού.

Η Πολεμική Αεροπορία άλλαξε πέρσι την πολιτική της και αφαίρεσε ορισμένους περιορισμούς για τα έγκυα μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας μπορούν πλέον «να ζητήσουν εθελοντικά να πετάξουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης».

«Όλες οι έγκυες πιλότοι επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση για απαλλαγή, ανεξάρτητα από το τρίμηνο, το αεροσκάφος ή το προφίλ πτήσης», δήλωνε η Πολεμική Αεροπορία σε δελτίο τύπου του Απριλίου 2022.

«Αυτές οι αλλαγές είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε μέλος της ομάδας μας να υπηρετήσει στο έπακρο τις δυνατότητές του», ανέφερε τότε σε δήλωσή του ο υπουργός Αεροπορίας Φρανκ Κένταλ. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT