Κίνα: Οι ΗΠΑ κερδίζουν χρήματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κίνα: Οι ΗΠΑ κερδίζουν χρήματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Επίθεση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον, με τον Σι καθ' οδόν προς τη Μόσχα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ είδαν την κρίση στην Ουκρανία ως ευκαιρία για να εισπράξουν χρήματα και συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη για τον στρατιωτικό-βιομηχανικό και ενεργειακό τους τομέα, ισχυρίζεται σε έκθεσή του το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, την ώρα που ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είναι καθ’ οδόν προς τη Μόσχα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα με την έκθεση «Η κατάσταση της δημοκρατίας στις ΗΠΑ το 2022», που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στον ιστότοπο του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, «μετά την έναρξη της ουκρανικής κρίσης, οι ΗΠΑ είδαν την ευκαιρία να επωφεληθούν από αυτήν. Αντί να λάβει μέτρα για να προωθήσει μια εκεχειρία, η Ουάσιγκτον συνέχισε να ρίχνει λάδι στη φωτιά και να αποκομίζει τεράστια κέρδη από τον πόλεμο στον στρατιωτικό, βιομηχανικό, ενεργειακό και άλλους τομείς. Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν επίσης την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία ως αντιπαράθεση μεταξύ δημοκρατίας και αυταρχισμού», αναφέρει η έκθεση.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά των ΗΠΑ, το κινεζικό υπουργείο πρόσθεσε ότι «η λεγόμενη δημοκρατία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει καταληφθεί εδώ και καιρό από ομάδες ατόμων με κοινά συμφέροντα και κεφάλαιο, φέρνοντας αστάθεια και χάος στον κόσμο. Τον Αύγουστο του 2022, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, επέμεινε να επισκεφθεί την Ταϊβάν, παρά την έντονη διαμαρτυρία της Κίνας. Αυτή ήταν μια μεγάλη πολιτική πρόκληση που επιδείνωσε τις εντάσεις στα στενά της Ταϊβάν», προσθέτουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Πηγή: RIA Novosti

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT