Tι λέει ο Σολτς στα τηλεφωνήματα με Πούτιν

Tι λέει ο Σολτς στα τηλεφωνήματα με Πούτιν

Αποκαλυπτικός για τη γλώσσα, τον τόνο, αλλά και το περιεχόμενο των τηλεφωνημάτων με τον Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε ο καγκελάριος, Ολαφ Σολτς, σε δημόσιες τοποθετήσεις του.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μπορεί να χρειαστεί ακόμη πολύς χρόνος μέχρι να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία», επανέλαβε ο Γερμανός καγκελάριος, Ολαφ Σολτς, μιλώντας σε εκδήλωση της εφημερίδας Rheinische Post στο Ντίσελντορφ.

«Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτός ο τρομακτικός, επιθετικός πόλεμος και οι συνέπειές του θα μας απασχολήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αποκαταστήσουμε τα ερείπια», ανέφερε ο καγκελάριος.

Ο ίδιος θεωρεί, ωστόσο, ότι η όποια ανατροπή εξουσίας στη Μόσχα δεν πρέπει να έρθει διά της βίας από το εξωτερικό, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες για επίτευξη ειρήνης -όχι όμως καθ’ υπαγόρευση της Ρωσίας- θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συνεχιστούν.

Συνομιλίες Σολτς – Πούτιν στα γερμανικά 

Ενδιαφέρον έχουν όμως και όσα αποκαλύπτει ο Γερμανός καγκελάριος για τα τηλεφωνήματα που έχει με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ολαφ Σολτς, τα τηλεφωνήματα αυτά διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα, με τελευταία επικοινωνία τους τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σε αυτές τις τηλεφωνικές συνομιλίες, μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος δεν χρησιμοποιεί τη γερμανική μετάφραση, διότι κατανοεί ο ίδιος πλήρως το περιεχόμενο στα γερμανικά.

Ενίοτε, μάλιστα, «όταν ταιριάζει στην περίσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ολαφ Σολτς, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαντά στα γερμανικά.

Παρά τη διάσταση απόψεων για την Ουκρανία, που γίνεται σαφής με κάθε ευκαιρία, ο Ολαφ Σολτς αποκαλύπτει ότι τα τηλεφωνήματα γίνονται σε ευγενικό τόνο. Υπογράμμισε, πάντως ότι, από γερμανικής πλευράς, γίνεται πάντα σαφές στον Ρώσο πρόεδρο ότι «μόνη υπεύθυνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι η Ρωσία», που εισέβαλλε σε μια ξένη χώρα αρπάζοντας τμήματά της και διασάλευσε την ειρηνική τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη.

Πηγή: dw

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT