Μετ’ εμποδίων η επίσκεψη Καρόλου και Καμίλας στη Γαλλία

Μετ’ εμποδίων η επίσκεψη Καρόλου και Καμίλας στη Γαλλία

Απειλή οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις, αλλά τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αποκλείουν την ακύρωσή της

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τις «τεχνικές λεπτομέρειες» της επίσημης επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου Γ΄ της Αγγλίας και της συζύγου του Καμίλας στη Γαλλία ενδέχεται να επηρεάσουν οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στη χώρα κατά του νομοσχεδίου για το συνταξιοδοτικό, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση εκπροσώπου των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, ο οποίος απέκλεισε ωστόσο κάθε ενδεχόμενο ακύρωσης της πρώτης βασιλικής μετακίνησης του μονάρχη στο εξωτερικό.

Το επίσημο πρόγραμμα προβλέπει ότι ο Κάρολος και ο πρόεδρος Μακρόν θα μεταβούν τη Δευτέρα με ανοικτό αυτοκίνητο, πλαισιωμένο από ίλη ιππικού της εθνικής φρουράς, στο προεδρικό μέγαρο μέσω της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων, τόπο καθημερινών συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών. Μιλώντας στην εφημερίδα Le Parisien, κυβερνητικό στέλεχος εξέφρασε την ανησυχία του για την εικόνα που θα αποκομίσει ο Βρετανός μονάρχης από το Παρίσι, όπου συνεχίζεται η απεργία οδοκαθαριστών και υπαλλήλων καθαριότητας. «Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα έχουν ηρεμήσει μέχρι την Κυριακή. Φαντάζομαι τους πηχυαίους τίτλους των βρετανικών ταμπλόιντ, αν οι πολιτικές εξελίξεις διαταράξουν την επίσκεψη του βασιλιά», είπε ο κυβερνητικός αξιωματούχος στην παρισινή εφημερίδα.

Τη Δευτέρα, η ιστοσελίδα της βρετανικής Daily Mail αποκάλυπτε ότι η ομάδα ασφαλείας του Καρόλου εξετάζει τροποποιήσεις του αρχικού προγράμματος, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στη γαλλική επαρχία. Στέλεχος των βρετανικών διπλωματικών υπηρεσιών εξέφρασε την ανησυχία των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ για το ενδεχόμενο παρουσίας διαδηλωτών έξω από το ανάκτορο των Βερσαλλιών, απειλώντας την ασφάλεια των προσκεκλημένων και αμαυρώνοντας την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Βρετανού μονάρχη στο εξωτερικό. Μερίδα του πολιτικού κόσμου της Γαλλίας κατηγορεί τον πρόεδρο Μακρόν για «διαζύγιο με την πραγματικότητα» για την επιλογή του να παραθέσει επίσημο δείπνο στα ανάκτορα του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄, σε στιγμή κοινωνικής αναταραχής.

Στο μεταξύ, ο Κάρολος φέρεται να επέμεινε να επισκεφθεί την οινοπαραγωγό περιοχή του Μπορντό, αλλά και την κωμόπολη Μαρτιγιάκ, έδρα της διάσημης οινοποιίας Smith Haut Lafitte, ενώ ο γαλλικός σκανδαλοθηρικός Τύπος έριχνε τα φώτα του πάνω στην Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς και την εξάμηνη παραμονή της στο Παρίσι τη δεκαετία του 1970.

Στη δεκαετία του 1970

Η τότε φοιτήτρια Καμίλα ολοκλήρωσε το 1977 εξάμηνο εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας στο Παρίσι. Η Καμίλα αποκόμισε από την εμπειρία της άριστη γνώση της γαλλικής γλώσσας, την οποία επέδειξε το 2013 σε ομιλία της σε εκδήλωση της γαλλικής ανθρωπιστικής οργάνωσης Εμαούς. Σύμφωνα με την Πένι Τζούνιορ, βιογράφο της μετέπειτα συζύγου του Καρόλου, η Καμίλα έμεινε εγκλωβισμένη σε ανελκυστήρα κατοικίας της γαλλικής πρωτεύουσας το 1977 για επτά ολόκληρες ώρες. Εκτοτε, η Καμίλα επιλέγει πάντα το κλιμακοστάσιο, σύμφωνα με το περιοδικό Point de Vue.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT