Ράμα: Επαίσχυντα τα σχόλια της Βρετανίδας υπ. Εσωτερικών για τους Αλβανούς υπηκόους

Ράμα: Επαίσχυντα τα σχόλια της Βρετανίδας υπ. Εσωτερικών για τους Αλβανούς υπηκόους

«Δυστυχώς, έχουμε δει τους εαυτούς μας και την κοινότητά μας να ξεχωρίζουν σε αυτή τη χώρα για πολιτικούς λόγους. Ηταν μια πολύ, πολύ ντροπιαστική στιγμή για τη βρετανική πολιτική», δήλωσε στο BBC.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Εντι Ράμα, επέκρινε την υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Σουέλα Μπρέιβερμαν, χαρακτηρίζοντας τον αποκλεισμό μεταναστών από τη χώρα του «ντροπιαστική» στιγμή για τη βρετανική πολιτική.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός της Αλβανίας είχε επικρίνει τον περασμένο Νοέμβριο το Λονδίνο, σημειώνοντας ότι δηλώσεις της Βρετανίδας ΥΠΕΣ και άλλων αξιωματούχων εισάγουν διακρίσεις εις βάρος των Αλβανών υπηκόων.

Ο Εντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται στη Βρετανία και αναμένεται να συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με τον Ρίσι Σουνάκ, δήλωσε ότι τα σχόλια της Μπρέιβερμαν, πέρυσι, για τους Αλβανούς μετανάστες που διασχίζουν τη Μάγχη με μικρές βάρκες θα μπορούσαν να θεωρηθούν από μόνα τους έγκλημα.

«Δυστυχώς, έχουμε δει τους εαυτούς μας και την κοινότητά μας να ξεχωρίζουν σε αυτή τη χώρα για πολιτικούς λόγους. Ηταν μια πολύ, πολύ ντροπιαστική στιγμή για τη βρετανική πολιτική», δήλωσε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4.

«Αυτό που ειπώθηκε από μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ξεκινώντας από την υπουργό Εσωτερικών, είναι η απομόνωση της κοινότητάς μας, κάτι που δεν αντιπροσωπεύει καθόλου τη Βρετανία», είπε.

Η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών είχε βρεθεί τότε αντιμέτωπη με έντονη κριτική επειδή περιέγραψε την άφιξη των αιτούντων άσυλο ως εισβολή, με πολιτικούς από όλο το πολιτικό φάσμα να προειδοποιούν για τον κίνδυνο από τη χρήση εμπρηστικής ρητορικής.

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT