Ουκρανία: Νεκροί άμαχοι από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ντονέτσκ, Σούμι, Χερσώνα

Ουκρανία: Νεκροί άμαχοι από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ντονέτσκ, Σούμι, Χερσώνα

Ο χώρος που επλήγη στη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Κοστιαντίνιφκα στο Ντονέτσκ ήταν καταφύγιο για αμάχους, καταγγέλλουν οι ουκρανικές Αρχές.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσικός πύραυλος έπεσε σε χώρο που είχε δημιουργηθεί στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας για να προσφέρει καταφύγιο σε Ουκρανούς αμάχους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις γυναίκες, δήλωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Άλλοι τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας. Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο άνθρωποι που σκοτώθηκαν από τον σφοδρό ρωσικό βομβαρδισμό της περιοχής Σούμι στη βόρεια Ουκρανία, ανέφερε το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο χώρος που επλήγη στη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Κοστιαντίνιφκα στην περιοχή Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας ήταν ένα από τα πολλά τέτοια καταφύγια που έχουν δημιουργήσει οι Αρχές σε ολόκληρη την Ουκρανία προκειμένου να παρέχουν στους πολίτες πρόσβαση σε ηλεκτρικό, θέρμανση, νερό και άλλες βασικές υπηρεσίες.

Στην περιοχή Σούμι, ένα κτίριο διοίκησης, ένα σχολικό κτίριο και κτίρια κατοικιών περιλαμβάνονται σε εκείνα που υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με το γραφείο του Ζελένσκι.

Τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν τον θάνατο ακόμη δύο ανθρώπων στην Τσάσιφ Γιαρ στην ανατολική Ουκρανία, και στη Χερσώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT