Ο Μακρόν στο Πεκίνο, με το βλέμμα στην Ουκρανία

Ο Μακρόν στο Πεκίνο, με το βλέμμα στην Ουκρανία

«Θα υπενθυμίσουμε στην κινεζική ηγεσία ότι είναι απαραίτητο να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να επιτρέψει στη Ρωσία να υποστηρίξει την πολεμική της προσπάθεια» στην Ουκρανία, είπε η Γαλλίδα ΥΠΕΞ, ενόψει της επίσκεψης του Μακρόν στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο, θα μεταφέρει στην κινεζική ηγεσία το μήνυμα ότι είναι «ουσιαστικό να απέχει» από την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής προσπάθειας στην Ουκρανία, δήλωσε χθες, Πέμπτη, η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά.

Η Γαλλίδα ΥΠΕΞ τόνισε: «Θα υπενθυμίσουμε (στο Πεκίνο) ότι είναι απαραίτητο να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να επιτρέψει στη Ρωσία να υποστηρίξει την πολεμική της προσπάθεια».

Ο Γάλλος πρόεδρος θα στείλει στην Κίνα «ξεκάθαρα μηνύματα» ώστε «να επαναλάβει τη δέσμευσή της στο διεθνές δίκαιο και τον σεβασμό των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε η Κολονά τονίζοντας ότι «είναι προς το συμφέρον όλων των χωρών να αποτύχει η ρωσική επιθετικότητα».

Ο Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στην κινεζική πρωτεύουσα μαζί με την επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία έχει δηλώσει, από την πλευρά της, ότι το μέλλον των σχέσεων Ε.Ε. – Κίνας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη στάση του Πεκίνου έναντι του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT