Συρία: Αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης νεκρός κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής

Συρία: Αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης νεκρός κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, σκοτώθηκε το πρωί κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής στη Δαμασκό, ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο των Φρουρών.

«Ο Μιλάντ Χαϊντάρι, ένας από τους αξιωματικούς και στρατιωτικούς συμβούλους των Φρουρών στη Συρία, έπεσε ως μάρτυρας τα ξημερώματα σήμερα, κατά την εγκληματική επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος κατά προαστίου της Δαμασκού», μετέδωσε το Sepah News.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA έκανε λόγο για στοχευμένες πυραυλικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας νοτιοδυτικά της συριακής πρωτεύουσας.

Είναι η δεύτερη ισραηλινή επιδρομή στην περιοχή της Δαμασκού σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών, έπειτα από την επιδρομή κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο Σύροι στρατιώτες, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, κοντά στη συριακή πρωτεύουσα.

«Αναμφίβολα το σιωνιστικό καθεστώς θα λάβει απάντηση για το έγκλημα αυτό», προειδοποίησε το πρακτορείο των Φρουρών, καταγγέλλοντας «τη σιωπή των διεθνών συνελεύσεων απέναντι στις ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία».

Βασικός σύμμαχος της Συρίας, το Ιράν υποστηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ  Ασαντ από την έναρξη του πολέμου το 2011, μεταξύ άλλων και με την ανάπτυξη στρατιωτικών συμβούλων.

Ο εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας, Νάσερ Κανάνι, καταδίκασε σήμερα «τις επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος κατά ορισμένων κέντρων που βρίσκονται στη Δαμασκό και στα περίχωρά της».

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του συριακού καθεστώτος και θέσεων των ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, συμμάχων της Δαμασκού και εχθρών του Ισραήλ.

Τον Μάρτιο 2022, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι δύο αξιωματικοί τους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης στη Συρία, προειδοποιώντας ότι το Ισραήλ «θα πληρώσει για το έγκλημα αυτό».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει έξι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία αυτόν τον μήνα, στοχεύοντας δύο φορές το αεροδρόμιο του Χαλεπίου, πόλη της βόρειας Συρίας, όπου οι φιλοϊρανικές οργανώσεις έχουν μεγάλη επιρροή.

Το Ισραήλ σπανίως σχολιάζει μία-μία τις επιδρομές, αλλά έχει παραδεχτεί ότι έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες από το 2011. Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι είναι αναγκαίες για να εμποδιστεί το Ιράν να αναπτυχθεί μέχρι τις πύλες του Ισραήλ.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT