Ισραήλ – Παλαιστίνη: Καθημερινό φαινόμενο οι συγκρούσεις, δεκάδες νεκροί από την αρχή της χρονιάς

Ισραήλ – Παλαιστίνη: Καθημερινό φαινόμενο οι συγκρούσεις, δεκάδες νεκροί από την αρχή της χρονιάς

Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 90 Παλαιστίνιοι και 15 Ισραηλινοί.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Σε σύντομη ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε ότι δύο «μάρτυρες» σκοτώθηκαν από τα πυρά των «κατοχικών» δυνάμεων στη Ναμπλούς, χωρίς να δημοσιεύσει τα ονόματά τους.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι διεξήγαγε «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στη Ναμπλούς στη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο ύποπτοι που συμμετείχαν σε επίθεση στην Χουάρα κατά την οποία είχαν τραυματιστεί δύο στρατιώτες.

Στη διάρκεια της σημερινής επιχείρησης, οι Ισραηλινοί στρατιώτες δέχθηκαν πυρά και απάντησαν, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

«Στη διάρκεια της επιχείρησης ένας αριθμός ενόπλων πυροβόλησαν εναντίον των στρατιωτών, οι οποίοι απάντησαν ανοίγοντας πυρ», ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού, σύμφωνα με την οποία κατασχέθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός, όπλα και πυρομαχικά.

Στη διάρκεια της νύχτας συνελήφθη στην Ουάντι Σίμαν ένα άτομο που φέρεται να συμμετείχε σε τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Από την αρχή του έτους, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 90 Παλαιστίνιοι, 15 Ισραηλινοί και μία Ουκρανή, σύμφωνα με απολογισμό του AFP που καταρτίστηκε από επίσημες παλαιστινιακές και ισραηλινές Αρχές.

Στους αριθμούς αυτούς συμπεριλαμβάνονται, από την παλαιστινιακή πλευρά, μαχητές και άμαχοι, ανάμεσά τους και ανήλικοι, ενώ από την ισραηλινή πλευρά κυρίως άμαχοι, εκ των οποίων και ανήλικοι, καθώς και δύο μέλη της αραβικής μειονότητας.

Υπήρχαν φόβοι για κλιμάκωση της έντασης πριν από την έναρξη του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού, αλλά η πρώτη εβδομάδα ήταν σχετικά ήρεμη.

Ωστόσο, το περασμένο Σάββατο τρεις Ισραηλινοί τραυματίστηκαν σε επίθεση με αυτοκίνητο στη Δυτική Όχθη. Ο φερόμενος ως δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Την Παρασκευή η αστυνομία του Ισραήλ σκότωσε έναν Ισραηλινό Άραβα ο οποίος, όπως ανέφερε, άρπαξε το όπλο αστυνομικού και άρχισε να πυροβολεί στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Η οικογένειά του, ωστόσο, αμφισβητεί αυτήν την εκδοχή των γεγονότων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, dpa

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT