ΗΠΑ: Αγωγή 40 εκατ. δολαρίων στο σχόλειο της έκανε η δασκάλα που πυροβολήθηκε από 6χρονο μαθητή

ΗΠΑ: Αγωγή 40 εκατ. δολαρίων στο σχόλειο της έκανε η δασκάλα που πυροβολήθηκε από 6χρονο μαθητή

Το αγόρι χρησιμοποίησε το όπλο της μητέρας του, το οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε αγοραστεί νόμιμα.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια δασκάλα από τη Βιρτζίνια, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από 6χρονο μαθητή της, κατέθεσε τη Δευτέρα αγωγή ζητώντας αποζημίωση 40 εκατομμυρίων δολαρίων από τους σχολικούς αξιωματούχους, κατηγορώντας τους για βαριά αμέλεια.

Η Άμπι Ζβέρνερ δασκάλα της πρώτης τάξης του δημοτικού σχολείου Nιούπορτ Νιους, πυροβολήθηκε στο χέρι και στο στήθος στις 6 Ιανουαρίου, καθώς καθόταν σε ένα τραπέζι ανάγνωσης στην τάξη της. Η 25χρονη δασκάλα πέρασε σχεδόν δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο και χρειάστηκε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις.

Η αγωγή κατονομάζει ως εναγόμενους το σχολικό συμβούλιο του Νιούπορτ Νιους, τον πρώην επιθεωρητή, την πρώην διευθύντρια του και την πρώην υποδιευθύντρια του.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας βρίσκονται με την ‘Αμπι», ανέφερε ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας την ασφάλεια και την ευημερία του προσωπικού και των μαθητών ως ύψιστη προτεραιότητά του. «Το σχολικό συμβούλιο θα συνεχίσει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσει ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον διδασκαλίας και μάθησης σε όλα τα σχολεία μας».

Στην αγωγή, οι δικηγόροι της δασκάλας υποστηρίζουν ότι όλοι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι το αγόρι «είχε ιστορικό βίας» στο σχολείο και στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένου ενός επεισοδίου το προηγούμενο έτος, όταν «στραγγάλισε» τη νηπιαγωγό του.

Οι υπεύθυνοι του σχολείου απομάκρυναν το αγόρι και το έστειλαν σε άλλο σχολείο για το υπόλοιπο της χρονιάς, αλλά επέτρεψαν την επιστροφή του στην πρώτη τάξη το φθινόπωρο του 2022, αναφέρει η αγωγή. Τον έβαλαν σε τροποποιημένο πρόγραμμα «επειδή κυνηγούσε τους μαθητές στην παιδική χαρά με μια ζώνη σε μια προσπάθεια να τους μαστιγώσει» και έβριζε το προσωπικό και τους δασκάλους, αναφέρεται.

Τον περασμένο μήνα, ο εισαγγελέας του Νιούπορτ Νιους Χάουαρντ Γκουίν δήλωσε ότι το γραφείο του δεν θα απαγγείλει ποινική δίωξη στο αγόρι επειδή είναι πολύ μικρό για να κατανοήσει το νομικό σύστημα. Ο Γκουίν δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε κάποιον ενήλικα.

Το αγόρι χρησιμοποίησε το όπλο της μητέρας του, το οποίο, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε αγοραστεί νόμιμα. Ο δικηγόρος της οικογένειας του αγοριού, δήλωσε προηγουμένως ότι το όπλο ήταν ασφαλισμένο σε ένα ψηλό ράφι της ντουλάπας με κλειδαριά.

Πηγή: Associated Press

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT