Στόλτενμπεργκ: Ο Πούτιν προκάλεσε την επέκταση του ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ: Ο Πούτιν προκάλεσε την επέκταση του ΝΑΤΟ

Το Κρεμλίνο απειλεί με αντίμετρα στην ένταξη της Φινλανδίας στη συμμαχία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, και επισήμως την Τρίτη, θα είναι ένα ιστορικό γεγονός και άμεσο αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι η συμμαχία θα διασφαλίσει ότι η Σουηδία θα γίνει επίσης πλήρες μέλος.

«Ο (Ρώσος) Πρόεδρος (Βλαντιμίρ) Πούτιν είχε ως διακηρυγμένο στόχο της εισβολής στην Ουκρανία να συρρικνώσει το ΝΑΤΟ», είπε στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας.

«Εν τέλει παίρνει ακριβώς το αντίθετο… Η Φινλανδία σήμερα, και σύντομα επίσης η Σουηδία θα γίνουν πλήρη μέλη της συμμαχίας», είπε ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ρωσική αντίδραση

Την ίδια ώρα στη Μόσχα το Κρεμλίνο απειλεί ευθέως με αντίμετρα στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Πούτιν, δήλωσε ότι η είσοδος της Φινλανδίας στη συμμαχία συνιστά… καταπάτηση της ασφάλειας της Ρωσίας η οποία επιφυλάσσεται να λάβει αντίμετρα για να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση.

Ο κ. Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η δομή του ΝΑΤΟ είναι εχθρική προς τη Ρωσία, και μάλιστα με διάφορους τρόπους, όπως ισχυρίστηκε.

Νωρίτερα ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, είχε δηλώσει ότι η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αυξάνει τον κίνδυνο σύρραξης.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT