Ερντογάν: Επείγουσα ανάγκη μεταρρύθμισης στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Ερντογάν: Επείγουσα ανάγκη μεταρρύθμισης στο Συμβούλιο Ασφαλείας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η συνολική μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι «επείγουσα ανάγκη», μιλώντας μετά την τελετή του ιφτάρ στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Άγκυρα, γράφει το πρακτορείο Anadolu.

«Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων, σύμφωνα με την οποία η μοίρα της ανθρωπότητας αποφασίζεται από μόνο πέντε χώρες, είναι αναποτελεσματική. Μια συνολική μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι εξαιρετικά απαραίτητη», είπε ο κ. Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει υποσχεθεί στήριξη στην ελληνική υποψηφιότητα για τη θέση του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για τη δυνατότητα εγκαθίδρυσης μιας «δίκαιης ειρήνης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα επιτρέψει «και στις δύο πλευρές να βρουν μια τιμητική διέξοδο [από την κατάσταση] και θα βγάλει την περιοχή από τη δίνη στην οποία έχει παρασυρθεί».

Πηγή: Anadolu, Ukrinform

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT