Ουκρανοί χάκαραν Ρώσο επίδοξο αγοραστή drone και του αγόρασαν σεξουαλικά βοηθήματα αξίας 25.000 δολαρίων

Ουκρανοί χάκαραν Ρώσο επίδοξο αγοραστή drone και του αγόρασαν σεξουαλικά βοηθήματα αξίας 25.000 δολαρίων

Ο εθελοντής συγκέντρωνε χρήματα για την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τα ρωσικά στρατεύματα για να χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουκρανοί ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι παραβίασαν τον διαδικτυακό λογαριασμό Ρώσου εθελοντή στρατιωτικού ο οποίος αγόραζε μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τις δυνάμεις της Μόσχας, και, αντί αυτών, του αγόρασαν σεξουαλικά βοηθήματα αξίας 25.000 δολαρίων.

Η ομάδα Kiber Sprotyv (Αντίσταση στον Κυβερνοχώρο) δήλωσε ότι στόχευσαν τον λογαριασμό AliExpress του Μιχαήλ Λούτσιν, φίλου του στρατιωτικού μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι, ο οποίος σκοτώθηκε σε έκρηξη σε καφέ της Αγίας Πετρούπολης την Κυριακή.

Ο Λούτσιν συγκέντρωνε χρήματα για την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τα ρωσικά στρατεύματα για να χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία.

«Είναι εγκληματίας πολέμου, εθελοντής, μπλόγκερ και τώρα ιδιοκτήτης δονητών», ανέφεραν οι χάκερς σε ανακοίνωσή τους, δημοσιεύοντας στιγμιότυπα οθόνης που τους δείχνουν να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό του Λούτσιν στο AliExpress, ένα κινεζικό ηλεκτρονικό κατάστημα. 

Ο Λούτσιν επιβεβαίωσε ότι το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και ο λογαριασμός του στο AliExpress παραβιάστηκαν από τους Ουκρανούς, αλλά ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να πάρει πίσω τα περισσότερα από τα χρήματα που είχε ξοδέψει – εκτός από σεξουαλικά βοηθήματα αξίας 17.000 ρουβλίων (195 ευρώ) που είχαν ήδη παραδοθεί.

Η Kiber Sprotyv, πάντως, είπε πως ο Λούτσιν λέει ψέματα για την επιστροφή των χρημάτων. Αργότερα, ο ίδιος έγραψε μια δεύτερη ανάρτηση στο Telegram, όπου έλεγε πως θα ανοίξει ένα sex shop στη Ρωσία και θα αγοράσει ακόμη περισσότερα drones από ό,τι είχε αρχικά προγραμματίσει.

Πηγή: Politico

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT