Ισραήλ: Κυβερνοεπίθεση κατά κορυφαίων ΜΜΕ

Ισραήλ: Κυβερνοεπίθεση κατά κορυφαίων ΜΜΕ

Προηγήθηκε σειρά επιθέσεων κατά πανεπιστημιακών και άλλων ισραηλινών ιστοσελίδων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικές από τις κορυφαίες ιστοσελίδες μέσων ενημέρωσης του Ισραήλ υπέστησαν μαζική κυβερνοεπίθεση την Τετάρτη, σύμφωνα με τη Jerusalem Post, η ιστοσελίδα της οποίας επίσης δεν ήταν διαθέσιμη για αρκετή ώρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πίσω από την επίθεση βρίσκεται μια ομάδα χάκερ Anonymous Sudan. Εκτός από τον ιστότοπο της Jerusalem Post, επίθεση δέχθηκαν ιδίως οι σελίδες της ισραηλινής κρατικής τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής εταιρείας Kan, καθώς και του ειδησεογραφικού καναλιού I24 με έδρα το Τελ Αβίβ, που εκπέμπει σε ξένες γλώσσες.

Μια μέρα νωρίτερα, η Jerusalem Post ανέφερε ότι η Check Point, μια από τις μεγαλύτερες ισραηλινές εταιρείες κυβερνοασφάλειας, δέχθηκε κυβερνοεπίθεση.

Επιπλέον, την ίδια ημέρα, χάκερ επιτέθηκαν στις ιστοσελίδες ορισμένων κορυφαίων πανεπιστημίων στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των σελίδων του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.

Εδώ και αρκετές ημέρες, μαζικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κατά των υποδομών του καταγράφονται από την ισραηλινή εταιρεία διάσωσης Ihud Hatzala, σημειώνει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, χάκερ από το Anonymous Sudan βρίσκονται πίσω από όλες αυτές τις πρόσφατες επιθέσεις. Οι δράστες δημοσίευσαν μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζοντας ότι οι πράξεις τους είναι απάντηση στο Ισραήλ για τις ενέργειές του εναντίον των Παλαιστινίων, ανέφερε η εφημερίδα. 

Πηγή: Jerusalem Post, TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT