Ε.Ε.: Διαψεύδει η PEGA ότι κατέθεσε αίτημα έρευνας για το Predator στην Ελλάδα

Ε.Ε.: Διαψεύδει η PEGA ότι κατέθεσε αίτημα έρευνας για το Predator στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι κανένα τέτοιο αίτημα δεν έχει αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Σε διάψευση χθεσινού δημοσιεύματος του Euractiv προχώρησε με ανακοίνωσή της η Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η εν λόγω Επιτροπή, που διερευνά τη χρήση παράνομου spyware σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, φερόταν να έχει καταθέσει αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) να ξεκινήσει έρευνα για διάφορες πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης. Το δημοσίευμα είχε αναφορές στην έρευνα της Επιτροπής PEGA που έχει επικεντρωθεί στην παράνομη εξαγωγή του λογισμικού κατασκοπείας Predator από την Ελλάδα σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και αλλού.

Ο πρόεδρος της εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PEGA) Jeroen Lenaers εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση τονίζοντας ότι «κανένα τέτοιο αίτημα δεν έχει αποσταλεί από την επιτροπή στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια χθεσινών δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) έχει ξεκινήσει έρευνα, κατόπιν αιτήματος της επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τη χρήση του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στο πλαίσιο των καταγγελιών περί σκανδάλου παρακολούθησης στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της PEGA Jeroen Lenaers (ΕΛΚ, Ολλανδία) τονίζει ότι κανένα τέτοιο αίτημα δεν έχει αποσταλεί από την επιτροπή στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT