Νικαράγουα: Η κυβέρνηση Ορτέγκα απαγορεύει τους εορτασμούς του Πάσχα

Νικαράγουα: Η κυβέρνηση Ορτέγκα απαγορεύει τους εορτασμούς του Πάσχα

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα απαγορεύει τους εορτασμούς της Μεγάλης Εβδομάδας λόγω της διαμάχης που έχει με το Βατικανό.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο ισχυρός άνδρας της Νικαράγουας ακυρώνει το Πάσχα», σημειώνει στον τίτλο άρθρου του ο ιστοχώρος Gzero του Eurasia Network, με το βλέμμα στραμμένο στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα και την Καθολική Εκκλησία.  

Η κυβέρνηση της Νικαράγουας ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τους εορτασμούς της Μεγάλης Εβδομάδας λόγω της διαμάχης με την Καθολική Εκκλησία.

Η κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές «μαίνεται» από το 2018, με την κυβέρνηση να κατηγορεί τότε κληρικούς ότι υποστηρίζουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Ο επίσκοπος Ρονάλντο Αλβάρες, γνωστός επικριτής του Ορτέγκα, καταδικάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε ποινή φυλάκισης 26 ετών με την κατηγορία της προδοσίας.

Εν συνεχεία, τον περασμένο Μάρτιο, η κυβέρνηση της Νικαράγουας ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε σχέση με το Βατικανό, ενώ ο πάπας Φραγκίσκος είχε νωρίτερα αποκηρύξει την κυβέρνηση του Ορτέγκα ως «ωμή δικτατορία».

Με πληροφορίες από Gzero

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT