Εκατοντάδες Ρώσοι δημοσιογράφοι και ακτιβιστές ζητούν την απελευθέρωση του Ιβαν Γκερσκόβιτς της WSJ

Εκατοντάδες Ρώσοι δημοσιογράφοι και ακτιβιστές ζητούν την απελευθέρωση του Ιβαν Γκερσκόβιτς της WSJ

Περίπου 240 Ρώσοι δημοσιογράφοι και ακτιβιστές έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν την άμεση απελευθέρωση του ανταποκριτή της Wall Street Journal, ο οποίος συνελήφθη στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία της «κατασκοπείας».

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 240 Ρώσοι δημοσιογράφοι και ακτιβιστές έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν την άμεση απελευθέρωση του ανταποκριτή της Wall Street Journal στη Μόσχα, Ίβαν Γκερσκόβιτς, ο οποίος συνελήφθη στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία της «κατασκοπείας».

Η σχετική επιστολή δημοσιεύτηκε σε ιστοχώρους (Meduza, TV Rain, Mediazona κ.ά.) την περασμένη Τρίτη, και μέχρι στιγμής (απόγευμα Πέμπτης) την έχουν υπογράψει 238 δημοσιογράφοι και επαγγελματίες των μίντια.  

Ο Γκερσκόβιτς είναι ο πρώτος ξένος δημοσιογράφος που συλλαμβάνεται στη Ρωσία με την κατηγορία της κατασκοπείας μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Η Wall Street Journal και η αμερικανική κυβέρνηση ζητούν την άμεση απελευθέρωσή του, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις κατηγορίες της ρωσικής πλευράς. Είναι σαφές ωστόσο ότι ο Αμερικανός δημοσιογράφος, ο οποίος εργαζόταν στη Ρωσία ως ανταποκριτής τα τελευταία περίπου έξι χρόνια, θα παραμείνει υπό κράτηση τουλάχιστον ως τον Μάιο.  

Οι καταγγέλλοντες Ρώσοι δημοσιογράφοι υπενθυμίζουν από την πλευρά τους, στο πλαίσιο της ανοιχτής επιστολής που υπέγραψαν, και την περίπτωση ενός άλλου όχι δυτικού αλλά Ρώσου δημοσιογράφου, του Ιβάν Σαφρόνοφ, που καταδικάστηκε πέρυσι σε κάθειρξη 22 ετών με την κατηγορία της «προδοσίας».

Πηγή: the Washington Post

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT