Γαλλία: Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην «αγαπημένη» μπρασερί του Μακρόν

Γαλλία: Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην «αγαπημένη» μπρασερί του Μακρόν

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι μαζικές κινητοποιήσεις συνδικάτων και πολιτών στη Γαλλία κόντρα στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι μαζικές κινητοποιήσεις συνδικάτων και πολιτών στη Γαλλία κόντρα στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν, με μια ομάδα διαδηλωτών στο Παρίσι να βάζει φωτιά στην τέντα της πασίγνωστης μπρασερί «La Rotonde». 

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για κατάστημα , το οποίο είχε γίνει «διάσημο», εξαιτίας της «αμφιλεγόμενης» εορταστικής βραδιάς που είχε διοργανώσει ο Μακρόν εκεί, μετά την ολοκλήρωση του νικηφόρου για τον ίδιο, α’ γύρου των προεδρικών εκλογών του 2017. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, μερικές εκατοντάδες διαδηλωτών άναψαν φωτιές σε κάδους και πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς που βρίσκονταν κοντά στο εστιατόριο. Πυροσβέστες επενέβησαν έγκαιρα και έσβησαν τη φωτιά που ξέσπασε στην είσοδο του La Rotonde, το οποίο είχε δεχθεί ξανά εμπρηστική επίθεση το 2020 στις πορείες των κίτρινων γιλέκων.

Γαλλία: Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην «αγαπημένη» μπρασερί του Μακρόν-1
Φωτ: REUTERS

Ταυτόχρονα, εν μέσω του νέου κύκλου διαδηλώσεων, και σε σε άλλες πόλεις της Γαλλίας σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια. Πρόκειται για την «11η ημέρα απεργίας» κατά της μεταρρύθμισης της κυβέρνησης -που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, στα 64 έτη. Στο διάστημα αυτό μεγάλα πλήθη έχουν λάβει μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από τα συνδικάτα, με πολλούς αναλυτές και διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για τη «μεγαλύτερη πολιτική κρίση που έχει ποτε αντιμετωπίσει ο Εμανουέλ Μακρόν». 

Πηγή: Guardian 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT