Μπαχμούτ: Οι ουκρανικές δυνάμεις «αντέχουν» παρά τη δύσκολη κατάσταση

Μπαχμούτ: Οι ουκρανικές δυνάμεις «αντέχουν» παρά τη δύσκολη κατάσταση

Ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Στρατιωτικής Διοίκησης Σέρχι Σερεβάτι δήλωσε στο Reuters ότι η Ουκρανία έχει υπό έλεγχο την κατάσταση στο Μπαχμούτ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κίεβο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία επικεντρώνει όλες της τις προσπάθειες στην κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, όπου σύμφωνα με τον ίδιο η κατάσταση είναι «δύσκολη», αλλά τα στρατεύματά του αντέχουν παρά την αριθμητική υπεροχή των ρωσικών δυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Στρατιωτικής Διοίκησης Σέρχι Σερεβάτι δήλωσε στο Reuters ότι η Ουκρανία έχει υπό έλεγχο την κατάσταση στο Μπαχμούτ, γνωρίζει τις ρωσικές προθέσεις και σημείωσε ότι η Μόσχα έχει επιτυχίες σε τακτικό επίπεδο σε ορισμένα μέρη, αλλά καταβάλλει υψηλό τίμημα γι’ αυτές.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, ο εχθρός επικεντρώνει το μέγιστο των προσπαθειών του για την κατάληψη του Μπαχμούτ. Ωστόσο υφίσταται σοβαρές απώλειες και δεν έχει επιτυχίες σε στρατηγικό επίπεδο», σημείωσε ο Σερεβάτι.

«Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με στόχο να μην επιτραπεί στον εχθρό να διαρρήξει την άμυνά μας, να της προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά και για τη διατήρηση του προσωπικού μας», πρόσθεσε.

Το Μπαχμούτ, μια μικρή πόλη στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, αποτελεί το επίκεντρο των εχθροπραξιών εδώ και μήνες στην Ουκρανία.

«Για τις επιτυχίες που έχει σε τακτικό επίπεδο σε ορισμένα μέρη, ο εχθρός καταβάλλει υπερβολικό τίμημα και χάνει καθημερινά σε μαχητικές δυνατότητες», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT