Φιλιππίνες: Σταύρωση πιστών σε αναπαράσταση του θείου δράματος

Φιλιππίνες: Σταύρωση πιστών σε αναπαράσταση του θείου δράματος

Η καθολική Εκκλησία καταδικάζει το έθιμο και δίνει, κάθε χρόνο, σαφή οδηγία στις ενορίες να μην αναβιώσουν τη σταύρωση του Χριστού, αλλά οι ντόπιοι αγνοούν πάντα τις επιταγές της επίσημης εκκλησίας. 

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 12 Φιλιππινέζοι αναπαράστησαν το μαρτύριο της Σταύρωσης του Ιησού Χριστού με πραγματικά καρφιά σε μια παράδοση της Μεγάλης Παρασκευής στην οποία αντιτίθεται η Καθολική Εκκλησία, αλλά προσελκύει τεράστια πλήθη πιστών και τουριστών στην χώρα.

Το τελετουργικό της Μεγάλης Παρασκευής είναι η σημαντικότερη στιγμή των εορτασμών του Πάσχα στις Φιλιππίνες, μια χώρα της οποίας το 80% των 94 εκατομμυρίων κατοίκων είναι καθολικοί. 

Χιλιάδες πιστοί και τουρίστες έφτασαν στην πόλη Σαν Φερνάντο της επαρχίας Παμπάνια, 60 χιλιόμετρα βόρεια της Μανίλας, μετά από τρία χρόνια που το έθιμο είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας. 

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι αντίθετη με την συγκεκριμένη τελετουργία και έχει ζητήσει από τους πιστούς αντί να την ακολουθούν να παρακολουθούν τις λειτουργίες και τις αγρυπνίες στις ενορίες τους, καθώς και τους άλλους επίσημους εορτασμούς. 

Φιλιππίνες: Σταύρωση πιστών σε αναπαράσταση του θείου δράματος-1
AP

Φιλιππίνες: Σταύρωση πιστών σε αναπαράσταση του θείου δράματος-2
AP

Φιλιππίνες: Σταύρωση πιστών σε αναπαράσταση του θείου δράματος-3
AP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT