Κεντάκι: Πυροβολισμοί σε τράπεζα – Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί

Κεντάκι: Πυροβολισμοί σε τράπεζα – Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν «πολλαπλά θύματα» από το επεισόδιο, που εκτιμάται ότι εκτυλίχθηκε στον πρώτο όροφο του πενταώροφου κτιρίου.

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον πέντε είναι οι νεκροί και έξι οι τραυματίες από το νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στο κέντρο του Λούσβιλ, στο Κεντάκι, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης του νέου αυτού αιματηρού περιστατικού έξω από το κτίριο της Old National Bank «έχει εξουδετερωθεί και δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο», όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Προσώρας, ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών ή αν έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του, όπως και αν είναι ή όχι ένας από τους πέντε νεκρούς.

«Βρισκόμουν στα φανάρια και το πρώτο πράγμα που είδα… ήταν ένας τύπος στη διασταύρωση του δρόμου και κειτόταν κάτω, στην είσοδο ενός ξενοδοχείου», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο τοπικό μέσο WDRB.

Κεντάκι: Πυροβολισμοί σε τράπεζα – Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί-1
Δύο άνθρωποι αγκαλιάζονται μετά το νέο μακελειό στο Κεντάκι – Πηγή: Reuters 

Δεκάδες περιπολικά, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται επιτόπου, με την αστυνομία της πόλης να έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις πλησίον της περιοχής.

Ενας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WHAS11 ότι είδε έναν άνδρα με «τυφέκιο εφόδου» να ανοίγει πυρ.

Επιζώντες είχαν αναζητήσει καταφύγιο στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας, τόνισε ένας δημοσιογράφος του CNN.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η αστυνομία μετά τη λήξη του επεισοδίου, ο υπαρχηγός της Αστυνομίας, Πολ Χάμφρεϊ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «πιστεύουμε πως ο μεμονωμένος αυτός ένοπλος που ενεπλάκη στο συμβάν είχε σχέση με την τράπεζα. Φαίνεται πως ήταν πρώην εργαζόμενος εκεί».

Πηγή: NBC/BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT