Κύπρος: Εκτός λειτουργίας κυβερνητικές ιστοσελίδες λόγω… διαρροής νερού

Κύπρος: Εκτός λειτουργίας κυβερνητικές ιστοσελίδες λόγω… διαρροής νερού

Υπήρξε διαρροή σε ένα από τα μεγάλα ντεπόζιτα νερού του Υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται στο υπόγειο και γειτνιάζει του δωματίου όπου βρίσκονται οι διακομιστές που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βlack out» στη σύνδεση κυβερνητικών ιστοσελίδων προκάλεσε διαρροή σε μία από τις δεξαμενές νερού του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου, με τους υπεύθυνους να δηλώνουν άγνοια για το πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Παντελή, υπήρχε διαρροή σε ένα από τα μεγάλα ντεπόζιτα νερού του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται στο υπόγειο και γειτνιάζει του δωματίου όπου βρίσκονται οι διακομιστές που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλο τον κυβερνητικό κόμβο, δηλαδή για όλες τις υπηρεσίες του κράτους.

«Για λόγους ασφαλείας έχουν αποσυνδεθεί για να αποκατασταθεί η βλάβη και να αφαιρεθούν οποιεσδήποτε υγρασίες, νερά που βρίσκονται στο εν λόγω υπόγειο», είπε ο ίδιος στο ΚΥΠΕ.

Πρόσθεσε ότι «γίνονται προσπάθειες για τη ταχύτερη αποκατάσταση της ζημιάς και την επανασύνδεση των συστημάτων με το διαδίκτυο», σημειώνοντας παράλληλα ότι το κοινό αλλά και οι κυβερνητικές υπηρεσίες δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά.

«Οι ιστοσελίδες του δημοσίου, οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι της επανασύνδεσης αυτών των διακομιστών», εξήγησε.

Ως εκ τούτου, οι servers έκλεισαν προληπτικά για να μην πάθουν περαιτέρω ζημιά μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα και να εξεταστεί κατά πόσο έχουν υποστεί κάποια βλάβη.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT