Ουκρανία: Οι Ουκρανοί διαψεύδουν τις δηλώσεις Πριγκόζιν για το Μπαχμούτ

Ουκρανία: Οι Ουκρανοί διαψεύδουν τις δηλώσεις Πριγκόζιν για το Μπαχμούτ

Ο ιδρυτής της Wagner δήλωσε ότι «ένα μεγάλο τμήμα του Μπαχμούτ, πάνω από το 80%, βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας, συμπεριλαμβανομένων των διοικητικών κέντρων και των εργοστασίων.»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπρόσωπος της ανατολικής διοίκησης των ουκρανικών δυνάμεων, Σέρχιι Τσερεβάτι, χαρακτήρισε αναληθείς τους ισχυρισμούς του ιδρυτή της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πάνω από το 80% του εδάφους του Μπαχμούτ.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Τσερεβάτι σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Πριγκόζιν σχετικά με την κατάσταση στο Μπαχμούτ. Ο ιδρυτής της Wagner δήλωσε ότι «ένα μεγάλο τμήμα του Μπαχμούτ, πάνω από το 80%, βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας, συμπεριλαμβανομένων όλων των διοικητικών κέντρων, των εργοστασίων και της διοίκησης της πόλης».

«Αυτή η δήλωση του Πριγκόζιν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», δήλωσε ο Τσερεβάτι στο CNN. «Μόλις ήρθα σε επαφή με τον διοικητή μιας από τις ταξιαρχίες που υπερασπίζονται την πόλη. Μπορώ να δηλώσω με βεβαιότητα ότι οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις ελέγχουν ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του Μπαχμούτ».

Ο Τσερεβάτι δεν διευκρίνισε ποιο ποσοστό της επικράτειας της πόλης κατέχει ο Πιργκόζιν.

«Ο Πριγκόζιν πρέπει να δείξει τουλάχιστον κάποια νίκη στην πόλη, την οποία προσπαθούν να καταλάβουν επί εννέα συνεχείς μήνες, γι’ αυτό και κάνει τέτοιες δηλώσεις» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.

Πηγή: BBC και ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT