Σαρλ Μισέλ: Το ιδιωτικό αεροπλάνο είναι πάντα μια επιλογή έσχατης ανάγκης

Σαρλ Μισέλ: Το ιδιωτικό αεροπλάνο είναι πάντα μια επιλογή έσχατης ανάγκης

«Για κάθε ένα από τα ταξίδια μπορούν να κοινοποιηθούν πολύ ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τους λόγους»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μίλησε σε βελγικά μέσα ενημέρωσης, απαντώντας σε επικρίσεις για τα έξοδα σε σχέση με τα ταξίδια του στο εξωτερικό, σχολιάζοντας το πόσο ρυπογόνα είναι.

«Η χρήση ιδιωτικού αεροπλάνου είναι πάντα μια επιλογή έσχατης ανάγκης», ανέφερε ο κ. Μισέλ στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL. Σχετικά με το κόστος για τη μετάβαση στην Κίνα, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία ανέρχεται στα 460.000 ευρώ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, απάντησε ότι «για κάθε ένα από τα ταξίδια μπορούν να κοινοποιηθούν πολύ ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τους λόγους (των επιλογών)».

Προσέθεσε ότι η αποστολή στην Κίνα ήταν «απολύτως απαραίτητη» και κατέστησε δυνατή «την αναβίωση του διαλόγου για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Σε ερώτηση για το εάν μπορούσε να ταξιδέψει με αεροπλάνο της γραμμής, ο Σαρλ Μισέλ απάντησε: «Όχι».

Σύμφωνα με την εφημερίδα De Standaard ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απάντησε ότι αντιλαμβάνεται πως το ταξίδι ήταν «ακριβό» και κατανοεί «τις ευαισθησίες σχετικά με τις ιδιωτικές πτήσεις», προσθέτοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εξέτασαν προσεκτικά το ενδεχόμενο εναλλακτικής λύσης.

«Λυπάμαι που ο τρόπος που παρουσιάζεται απομακρύνει την προσοχή από το θεμελιώδες ζήτημα: ποια θέση θέλουν οι άνθρωποι για την ΕΕ στον κόσμο;» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τη διαφορά στις δαπάνες με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο κ. Μισέλ σημειώνει ότι «η τάξη μεγέθους είναι παρόμοια».

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του RTL, υπάρχει προϋπολογισμός 3,7 εκατομμυρίων για τους 27 Ευρωπαίους Επιτρόπους έναντι 2 εκατομμυρίων για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Σαρλ Μισέλ απάντησε ότι «συγκρίνουμε μήλα με αχλάδια» και ανέφερε ως παράδειγμα τη Σύνοδο Κορυφής που έγινε στο Παρίσι: «Είναι το Συμβούλιο που διοργανώνει την Σύνοδο Κορυφής. Δεν είναι άνθρωποι από το γραφείο μου που ταξιδεύουν στο Παρίσι, είναι κυρίως μέλη του προσωπικού του Συμβουλίου που εποπτεύουν τη συνεδρίαση των 27 αρχηγών κρατών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT