ΗΠΑ: Τρένο εκτροχιάστηκε και πήρε φωτιά – Τρεις τραυματίες

ΗΠΑ: Τρένο εκτροχιάστηκε και πήρε φωτιά – Τρεις τραυματίες

Συνολικά, εννέα βαγόνια κτροχιάστηκαν και πήραν φωτιά.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπορευματικός συρμός της σιδηροδρομικής εταιρείας Canadian Pacific εκτροχιάστηκε και πήρε φωτιά κοντά σε χωριό στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας Μέιν των ΗΠΑ (βορειοανατολικά), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις σιδηροδρομικοί.

Συνολικά εννέα βαγόνια, έξι εκ των οποίων ήταν φορτωμένα με «ξυλεία και ηλεκτρική καλωδίωση», εκτροχιάστηκαν «σε δασική περιοχή, όπου πήραν φωτιά και προκάλεσαν περιορισμένης έκτασης δασική πυρκαγιά», εξήγησε η υπηρεσία δασοπροστασίας της πολιτείας Μέιν.

Αλα βαγόνια του συρμού, φορτωμένα με επικίνδυνα υλικά, δεν εκτροχιάστηκαν, κατά την ίδια πηγή, που διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κίνδυνος» να διαρρεύσουν ή να πάρουν φωτιά.

Ο εκτροχιασμός αποδίδεται στο ότι σιδηροτροχιές στο σημείο είχαν καταστραφεί, πιθανόν λόγω κατολίσθησης λιωμένων πάγων και συντριμμιών.

Νωρίτερα, η πυροσβεστική υπηρεσία της Ρόκγουντ δημοσίευσε φωτογραφία του εκτροχιασμένου συρμού στο Facebook και κάλεσε τους κατοίκους να «αποφύγουν» την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT