Κίνα: 21 νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο του Πεκίνου

Κίνα: 21 νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο του Πεκίνου

Συνολικά 71 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν σε άλλες εγκαταστάσεις μετά την επιχείρηση διάσωσης.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην ανατολική πτέρυγα νοσοκομείου του Πεκίνου, στο τμήμα νοσηλείας ασθενών, σύμφωνα με την Beijing Daily.

Η φωτιά ξέσπασε στις 12.57 το μεσημέρι (07.57 ώρα Ελλάδας). Αμέσως η πυροσβεστική έλαβε κλήση και η φωτιά κατασβέστηκε λίγο αργότερα, στις 13.33, μόλις έσπευσε στο σημείο η ομάδα εκτάκτων καταστάσεων στο Νοσοκομείο Τσάνγκφενγκ του Πεκίνου.

Συνολικά 71 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκαν σε άλλες εγκαταστάσεις μετά την επιχείρηση διάσωσης. Εως τις 6 το απόγευμα (14.00 ώρα Ελλάδας) 21 άνθρωποι είχαν πεθάνει μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο για θεραπεία, γράφει η εφημερίδα.

«Είναι τραγικό. Μπορούσα να δω το δυστύχημα από το παράθυρο του σπιτιού μου. Πολλοί άνθρωποι στέκονταν πάνω στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού συστήματος το μεσημέρι, και ορισμένοι πήδησαν κάτω», δήλωσε ένας χρήστης της διαδικτυακής εφαρμογής Weibo.

Οι φωτιές σε νοσοκομεία είναι σπάνιες στην Κίνα και η αιτία της συγκεκριμένης πυρκαγιάς ερευνάται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Xinhua 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT