Ενόχληση Πεκίνου για τα δημοσιεύματα περί πολυπληθέστερης Ινδίας

Ενόχληση Πεκίνου για τα δημοσιεύματα περί πολυπληθέστερης Ινδίας

Η Κίνα φαίνεται να αντιδρά αρνητικά στην απώλεια της παγκόσμιας πληθυσμιακής πρωτοκαθεδρίας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αναφορές των δυτικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τον πληθυσμό της Κίνας, που ξεπερνιέται από την Ινδία, αγνοούν εσκεμμένα την ανάπτυξη της Κίνας, χρησιμοποιώντας το θέμα για να την «κακολογήσουν», είπε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV της Κίνας, καθώς το Πεκίνο φαίνεται να αντιδρά αρνητικά στην απώλεια της παγκόσμιας πληθυσμιακής πρωτοκαθεδρίας.

Ο σχολιασμός του CCTV την Πέμπτη ανέφερε ότι το αφήγημα από τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια είναι ότι η ανάπτυξη της Κίνας αντιμετωπίζει «μεγάλο πρόβλημα» και ότι όταν εξαφανιστεί το δημογραφικό πλεονέκτημά της , θα μειωθεί και η ανάπτυξή της, με αντίκτυπο και στην παγκόσμια οικονομία.

«Συκοφάντησαν κατά σύστημα την Κίνα, που όμως έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου, δημιουργώντας ένα θαύμα βιώσιμης και σταθερής οικονομικής ανάπτυξης με τεράστιο πληθυσμό», ανέφερε το CCTV.

Η Ινδία ξεπερνά την Κίνα ως το πολυπληθέστερο έθνος στον κόσμο και θα έχει σχεδόν 3 εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους από τη γείτονά της μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από τα Ηνωμένα Εθνη.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εντείνουν τις προσπάθειες για να περιορίσουν την ανάπτυξη της Κίνας υποστηρίζουν την περαιτέρω απεξάρτηση από την οικονομία της και βρήκαν νέα πατήματα για την εκστρατεία τους από την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε το CCTV, προσθέτοντας ότι η Δύση απλώς εξίσωσε το μέγεθος του πληθυσμού με τα αναπτυξιακά επιτεύγματα.

«Τέτοια δυσφημιστική εκστρατεία στερείται βασικής κατανόησης του νόμου της πληθυσμιακής ανάπτυξης. Με την ανάπτυξη της ανθρώπινης κοινωνίας σήμερα, η μείωση του ποσοστού γεννήσεων και η μείωση της προθυμίας να τεκνοποιήσουν είναι κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κόσμος», πρόσθεσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας.

Το CCTV πρόσθεσε ότι οι Δυτικές αναπτυγμένες χώρες αντιμετώπιζαν γενικά προβλήματα όπως η έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Πέρυσι, ο πληθυσμός της Κίνας μειώθηκε για πρώτη φορά ύστερα από 60 χρόνια, μια ιστορική στροφή που αναμένεται να οδηγήσει σε μια μακρά περίοδο μείωσης του αριθμού των πολιτών, με βαθιές επιπτώσεις για την οικονομία της και τον κόσμο.

Πηγή: Reuters, Al Jazeera

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT