Ιταλία: Εκτροχιασμός εμπορευματικού τρένου – Υλικές μόνο ζημιές

Ιταλία: Εκτροχιασμός εμπορευματικού τρένου – Υλικές μόνο ζημιές

Κυκλοφοριακό χάος στους ιταλικούς σιδηροδρόμους την Πέμπτη

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί την Πέμπτη στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της Ιταλίας καθώς κάποια βαγόνια εμπορευματικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν τα ξημερώματα με αποτέλεσμα σοβαρές ζημιές στις σιδηροδρομικές υποδομές και καθυστερήσεις στα δρομολόγια. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η κρατική εταιρεία λειτουργίας των ιταλικών σιδηροδρόμων, ιδιοκτήτρια ως γνωστόν και της Hellenic Train, προειδοποίησε για μεγάλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια που μπορεί να φτάνουν και τις τρεις ώρες.

Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε κοντά στο σταθμό Καστέλο της Φλωρεντίας κατά τις 3.20 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας (2.20 τοπική), προκαλώντας τη διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων μεταξύ Φλωρεντίας και Μπολόνια.

Η κρατική εταιρεία διαχείρισης των σιδηροτροχιών Rete Ferroviaria Italiana (RFI), διευκρίνισε ότι το ατύχημα προκάλεσε ζημιές αλλά όχι τραυματισμούς.

Οπως ανέφερε η εταιρεία λειτουργίας Ferrovie dello Stato Italiane, οι ζημιές που έχουν προκληθεί στις υποδομές είναι σοβαρές. Το τρένο που εκτροχιάστηκε δεν ανήκε στην εταιρεία αυτή, αλλά σε επιχείρηση εμπορευματικών μεταφορών.

Σύμφωνα με μια αρχική εκτίμηση των εμπειρογνωμόνων, μια αστοχία σε άξονα βαγονιού μπορεί να υπεύθυνη για το ατύχημα.

«Η σιδηροδρομική κυκλοφορία διακόπτεται μεταξύ Φλωρεντίας και Μπολόνια τόσο στη γραμμή υψηλής ταχύτητας όσο και στην παλαιότερη γραμμή λόγω εκτροχιασμού ορισμένων βαγονιών μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας στον σταθμό Firenze Castello», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της RFI. «Ο εκτροχιασμός προκάλεσε ζημιές στις υποδομές, αλλά όχι συνέπειες στους ανθρώπους».

Ιταλία: Εκτροχιασμός εμπορευματικού τρένου – Υλικές μόνο ζημιές-1

Ο εκτροχιασμός έχει προκαλέσει την πτώση κρίσιμων στοιχείων υποδομής του δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των στύλων και των πυλώνων που υποστηρίζουν τα καλώδια που παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια στα τρένα και τη γραμμή.
Οι τεχνικοί της RFI εργάζονται για την επισκευή, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρειαστεί χρόνος για την αποκατάσταση της γραμμής μεταξύ Φλωρεντίας και Πράτο.

«Τα δρομολόγια υψηλής ταχύτητας στις γραμμές Μιλάνο-Ρώμη και Βενετία-Ρώμη και στην περιφερειακή γραμμή Φλωρεντίας-Πράτο-Βιαρέτζο έχουν επίσης διακοπεί», συνεχίζει το δελτίο της RFI. «Στη βόρεια κατεύθυνση ορισμένες συνδέσεις υψηλής ταχύτητας λειτουργούν μέχρι τη Φλωρεντία και στη νότια κατεύθυνση μέχρι τη Μπολόνια».

«Η RFI μαζί με τις μεταφορικές εταιρείες αναπρογραμματίζει τις υπηρεσίες και ενημερώνει τους ταξιδιώτες στους σταθμούς και με όλα τα διαθέσιμα μέσα», συνεχίζει το δελτίο τύπου. «Η σιδηροδρομική κυκλοφορία στη ραχοκοκαλιά βορρά-νότου θα παραμείνει προβληματική για λίγες ώρες, με ολικές και μερικές ακυρώσεις ταξιδιών, έως ότου αποκατασταθεί η αποτελεσματικότητα της υποδομής στην οποία εργάζονται οι τεχνικοί της RFI», προστίθεται.

Ιταλία: Εκτροχιασμός εμπορευματικού τρένου – Υλικές μόνο ζημιές-2

Η ιταλική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες χάους από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς ανά τη χώρα, με πολύ κόσμο στα γκισέ και τις πλατφόρμες να περιμένει νεότερα, ενώ η εταιρεία λειτουργίας δήλωσε ότι δρομολογούνται άμεσα λεωφορεία για τη μεταφορά των ταξιδιωτών, που θα έχουν και πλήρη αποζημίωση για τα εισιτήρια που αγόρασαν.

Πηγή: Rai News

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT