Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Μακρόν για τις εξελίξεις σε Σουδάν και Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Μακρόν για τις εξελίξεις σε Σουδάν και Ουκρανία

«Σε μια περίοδο που η Ουκρανία συνεχίζει να αποτελεί θύμα της ρωσικής επιθετικότητας, οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν απόψεις για τις πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο καθώς και για τη στήριξη που δόθηκε για να ενισχυθεί η πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας», αναφέρει το Ελιζέ.

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Πέμπτης, Εμανουέλ Μακρόν και Τζο Μπάιντεν με θέμα τις εξελίξεις στο Σουδάν, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον ρόλο της Κίνας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Γάλλου προέδρου. 

«Σε μια εποχή που η Ουκρανία συνεχίζει να είναι θύμα της ρωσικής επιθετικότητας, οι δύο πρόεδροι αντάλλαξαν απόψεις για τις πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο καθώς και για τη στήριξη που δόθηκε για να ενισχυθεί η πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας. Επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά με την οποία θα συνεχίσουν μακροπρόθεσμα αυτή την υποστήριξη προς την Ουκρανία», ανέφερε η ενημέρωση του Ελιζέ.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT