Τwitter: Βήμα πίσω για τα «κρατικά χρηματοδοτούμενα» μέσα – Απέσυρε την ένδειξη από το BBC και άλλους λογαριασμούς

Τwitter: Βήμα πίσω για τα «κρατικά χρηματοδοτούμενα» μέσα – Απέσυρε την ένδειξη από το BBC και άλλους λογαριασμούς

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Twitter απέσυρε την ετικέτα «Government-funded Media», η οποία υπονοεί ότι υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση στο συντακτικό περιεχόμενο σε ορισμένους λογαριασμούς όπως το National Public Radio (NPR) και το Canadian Broadcasting Corporation (CBC), όπως έδειξαν οι λογαριασμοί τους την Παρασκευή.

Εκτός από το NPR και το CBC, η ετικέτα, η οποία νωρίτερα έφερε την ένδειξη «κρατικά μέσα ενημέρωσης», απουσίαζε επίσης από τον λογαριασμό Twitter της British Broadcasting Corp (BBC).

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, το NPR και το CBC διέκοψαν τις δραστηριότητές τους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι η ετικέτα δεν αποτύπωνε με ακρίβεια τη δομή διακυβέρνησής τους.

Σε συνέντευξή του στο BBC, την περασμένη εβδομάδα, ο Ελον Μασκ δήλωσε ότι η εταιρεία προσπαθεί να είναι «ακριβής» και εξετάζει την τροποποίηση της ετικέτας.

«Στόχος μας είναι απλώς να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ειλικρινείς και ακριβείς. Προσαρμόζουμε την ετικέτα ώστε να είναι «δημόσια χρηματοδοτούμενη», κάτι που νομίζω ότι ίσως δεν είναι και τόσο επιλήψιμο», είχε πει ο Μασκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT