Ρον ντε Σάντις: Ανακοίνωσε περιοδεία σε Ιαπωνία, Ισραήλ, Νότια Κορέα, Βρετανία

Ρον ντε Σάντις: Ανακοίνωσε περιοδεία σε Ιαπωνία, Ισραήλ, Νότια Κορέα, Βρετανία

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα - και πιθανός προεδρικός υποψήφιος ενόψει των εκλογών του 2024 - κάνει το πρώτο του «άνοιγμα» εκτός των αμερικανικών συνόρων.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ντε Σάντις, που εκτιμάται ότι θα μπορούσε να λάβει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ως υποψήφιος για την προεδρία στον δρόμο προς τις εκλογές του 2024, ανακοίνωσε την πρώτη του περιοδεία εκτός των αμερικανικών συνόρων, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι έτσι προετοιμάζει το έδαφος για την ανακοίνωση της προεδρικής του υποψηφιότητας.

Πιο συγκεκριμένα, ο 44χρονος Ρον ντε Σάντις πρόκειται να επισκεφθεί την Ιαπωνία, το Ισραήλ, τη Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκινώντας από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου στην οποία θα βρίσκεται το διήμερο 24 – 25 Απριλίου.

Στη μάχη για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, ο Ντε Σάντις αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει ήδη θέσει υποψηφιότητα.

Η επικείμενη περιοδεία του στο εξωτερικό προωθείται μέσα από το πρίσμα της αναζήτησης επιχειρηματικών ευκαιριών για την πολιτεία του τη Φλόριντα, ωστόσο πολλοί θεωρούν ότι ο 44χρονος επιχειρεί κατά αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει το προφίλ διεθνώς πριν από την ανακοίνωση της προεδρικής του υποψηφιότητας.

Ιαπωνία και Νότια Κορέα είναι βασικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Ασία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περισσότερα στρατεύματα σταθμευμένα στην Ιαπωνία από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Το Ισραήλ αποτελεί, επίσης, «παραδοσιακό» σταθμό για τους Αμερικανούς προεδρικούς υποψηφίους, ιδιαίτερα τους Ρεπουμπλικάνους, και η διατλαντική «ειδική σχέση» καθιστά το Λονδίνο προφανή προορισμό.

Με πληροφορίες από AFP   

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT