Σουδάν: Το Λονδίνο απομάκρυνε το διπλωματικό προσωπικό του

Σουδάν: Το Λονδίνο απομάκρυνε το διπλωματικό προσωπικό του

Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε «μαζί με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και άλλους συμμάχους», συμμετείχαν «περισσότερα από 1.200 μέλη» των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου απομάκρυναν από το Σουδάν τα μέλη του βρετανικού διπλωματικού προσωπικού και τις οικογένειές τους.

«Οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε μια περίπλοκη και ταχεία απομάκρυνση από το Σουδάν των βρετανών διπλωματών και των οικογενειών τους», έγραψε ο Ρίσι Σούνακ στο Twitter.

«Συνεχίζουμε να αναζητούμε όλες τις λύσεις προκειμένου να βάλουμε τέλος στην αιματοχυσία στο Σουδάν και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των Βρετανών υπηκόων που παραμένουν στη χώρα», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, διευκρίνισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησε αυτή την επιχείρηση «μαζί με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και άλλους συμμάχους». Σε αυτήν συμμετείχαν «περισσότερα από 1.200 μέλη» των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η Γαλλία και άλλες χώρες ανακοίνωσαν επίσης σήμερα την απομάκρυνση υπηκόων τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε, από την πλευρά του, ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «διεξήγαγαν μια επιχείρηση για να απομακρύνουν το προσωπικό της αμερικανικής κυβέρνησης από το Χαρτούμ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT