Σουδάν: Η Ιταλία απομακρύνει τους πολίτες της

Σουδάν: Η Ιταλία απομακρύνει τους πολίτες της

Η Ιταλία απομακρύνει τους υπηκόους της αλλά και Ελβετούς καθώς και μέλη της πρεσβείας του Βατικανού.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλία άρχισε σήμερα μια επιχείρηση για να απομακρύνει τους υπηκόους της, αλλά και τους Ελβετούς καθώς και μέλη της πρεσβείας του Βατικανού στο Σουδάν, όπου οι φονικές μάχες μαίνονται ανάμεσα στον στρατό και παραστρατιωτικούς.

«Ήρθαμε σε επαφή με κάθε έναν από τους 140 Ιταλούς που είναι στο Σουδάν, κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό Rai3.

«Μέσα σε μερικές ώρες, μέχρι απόψε ελπίζουμε, όλοι αυτοί που το επιθυμούν θα είναι ασφαλείς», δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ, ενώ η επιχείρηση εκκένωσης διεξάγεται με τη συνδρομή του ιταλικού υπουργείου Άμυνας.

«Συνολικά οι στρατιώτες μας θα πάρουν υπό την προστασία τους περίπου 200 ανθρώπους, περιλαμβανομένων ελβετών υπηκόων και μέλη της αποστολικής αντιπροσωπείας», της πρεσβείας του Βατικανού στο Σουδάν, δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, χωρίς όμως να αποκαλύψει πόσοι Ιταλοί στρατιωτικοί βρίσκονται στο Σουδάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT