Bloomberg: Ο Σούνακ επιθυμεί συμφωνία με την Ε.Ε. για τον έλεγχο των διαβατηρίων

Bloomberg: Ο Σούνακ επιθυμεί συμφωνία με την Ε.Ε. για τον έλεγχο των διαβατηρίων

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, θέλει να χρησιμοποιήσει τη βελτιωμένη σχέση της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ενωση ως μοχλό για να επιτύχει μια συμφωνία που θα καταστήσει ευκολότερο για τους Βρετανούς πολίτες να ταξιδεύουν στην Ε.Ε.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, θέλει να χρησιμοποιήσει τη βελτιωμένη σχέση της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ενωση ως μοχλό για να επιτύχει μια συμφωνία που θα καταστήσει ευκολότερο για τους Βρετανούς πολίτες να ταξιδεύουν στην Ε.Ε., μετέδωσε σήμερα το Bloomberg, επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Σούνακ ελπίζει να επωφεληθεί από τις βελτιωμένες σχέσεις με την Ε.Ε. για να επιτύχει μια συμφωνία που θα επιτρέψει στους Βρετανούς να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές θύρες εισόδου στην Ε.Ε., οι οποίες διαθέτουν αυτοματοποιημένα συστήματα διαβατηριακών ελέγχων, κάτι που θα επιταχύνει τις μεθοριακές διελεύσεις.

Δεν έχει γίνει ακόμη επίσημη προσέγγιση, όμως διπλωμάτες θέτουν το θέμα ανεπισήμως, μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο Βρετανό αξιωματούχο.

Τον Φεβρουάριο, η Βρετανία είχε καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με εμπορικές διευθετήσεις για τη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία εξακολουθεί να υπόκειται στους κανονισμούς της Ε.Ε. μετά το Brexit.

Βάσει σχεδίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή το 2024, πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων αποκαλούμενων υπηκόων «τρίτων χωρών» μπορούν να δίνουν τα βιομετρικά δεδομένα τους για να πετύχουν απαλλαγή από θεώρηση εισόδου, όμως η βρετανική κυβέρνηση ανησυχεί ότι αυτό δεν θα βάλει τέλος στις καθυστερήσεις και επιδιώκει πλήρη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές θύρες εισόδου της Ε.Ε., μετέδωσε το Bloomberg.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και Bloomberg

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT