Ιταλία: 1.600 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο τις τελευταίες δύο ημέρες

Ιταλία: 1.600 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο τις τελευταίες δύο ημέρες

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών θα επισκεφθεί την Τυνησία αργότερα αυτήν την εβδομάδα, μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του και τον ανώτατο αξιωματούχο της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλία διέσωσε περίπου 1.600 μετανάστες που επέβαιναν σε 47 σκάφη στην κεντρική Μεσόγειο τις τελευταίες δύο ημέρες και τους μετέφερε στο νησί Λαμπεντούζα.

Η ιταλική ακτοφυλακή ανέφερε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά τη Δευτέρα, ότι μετέφερε σε ασφαλή τόπο περίπου 1.200 μετανάστες, όμως τουλάχιστον 23 άνθρωποι αγνοούνται και ένα πτώμα ανασύρθηκε από τη θάλασσα έπειτα από τρία ναυάγια.

Αλλα 12 σκάφη, που μετέφεραν περίπου 400 μετανάστες, διασώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Τους προηγούμενους μήνες σημειώθηκε απότομη αύξηση στον αριθμό των σκαφών με μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στις ιταλικές ακτές από την Τυνησία, η οποία έχει γίνει ένα περισσότερο προσβάσιμο σημείο αναχώρησης μετά την καταστολή της παράνομης διακίνησης ανθρώπων στη Λιβύη τους τελευταίους μήνες.

Η ιταλική κυβέρνηση, υπό τη Τζόρτζια Μελόνι, απηύθυνε έκκληση στις Βρυξέλλες να κάνουν περισσότερα για να μειώσουν τις παράτυπες αφίξεις.

Τη Δευτέρα, η Ιταλία πρότεινε στην Τυνησία την προοπτική καταβολής χρημάτων με αντάλλαγμα οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συζητούσαν στο Λουξεμβούργο πώς θα απαντήσουν στην αυξανόμενη αστάθεια στην αφρικανική χώρα.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, θα επισκεφτεί την Τυνησία αργότερα αυτήν την εβδομάδα, μαζί με τον ανώτατο αξιωματούχο της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό και τον Γάλλο ομόλογό του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT