Σεργκέι Λαβρόφ: Η Wagner είναι ιδιωτική εταιρεία και το Σουδάν δικαιούται να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της

Σεργκέι Λαβρόφ: Η Wagner είναι ιδιωτική εταιρεία και το Σουδάν δικαιούται να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε, από τη Νέα Υόρκη, ότι το Σουδάν, το οποίο σπαράσσεται από τη σύγκρουση μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών δυνάμεων, έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της ρωσικής μισθοφορικής Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σήμερα ότι το Σουδάν, το οποίο σπαράσσεται από τη σύγκρουση μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF), έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας Wagner του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο Λαβρόφ χαρακτήρισε «τραγωδία» όσα συμβαίνουν στο Σουδάν. Επανέλαβε όμως ότι η Wagner είναι «ιδιωτική εταιρεία» και το Σουδάν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της, εφόσον το επιθυμεί.

«Θυμηθείτε πώς προέκυψε το κράτος του Σουδάν», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ είχαν ως προτεραιότητά τους τη διχοτόμηση της χώρας αυτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT