Σουδάν: Η Βρετανία απομάκρυνε 301 άτομα – Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται

Σουδάν: Η Βρετανία απομάκρυνε 301 άτομα – Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι απομάκρυνε από το Σουδάν περισσότερα από 300 άτομα, στην πλειονότητά τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα αεροσκάφη κατευθύνονται σε βρετανική βάση στην Κύπρο.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι απομάκρυνε από το Σουδάν περισσότερα από 300 άτομα, στην πλειονότητά τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού που ξεκίνησε χθες Τρίτη με στρατιωτικά αεροσκάφη.

Συνολικά απομακρύνθηκαν 301 άνθρωποι, με τέσσερις πτήσεις, είπε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ. Άλλα τέσσερα αεροσκάφη αναμένεται να απογειωθούν μέχρι το βράδυ απόψε, πρόσθεσε.

«Οι πτήσεις αυτές ήταν γεμάτες ή σχεδόν γεμάτες. Πολλοί πηγαίνουν στο αεροδρόμιο», κοντά στο Χαρτούμ. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, δεν παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα» γύρω από το αεροδρόμιο αλλά «διαπιστώνουμε μια συνεχή, ομαλή ροή ανθρώπων» που επιδιώκουν να φύγουν από τη χώρα.

Προς το παρόν, επιτρέπεται να επιβιβάζονται στα βρετανικά αεροσκάφη μόνο οι κάτοχοι βρετανικών διαβατηρίων και τυχόν πρόσωπα των οποίων έχουν την επιμέλεια. Εάν υπάρχουν κενές θέσεις, μπαίνουν και πολίτες άλλων χωρών. Τα αεροσκάφη κατευθύνονται στη συνέχεια σε βρετανική βάση στην Κύπρο.

Περίπου 2.000 Βρετανοί πολίτες έχουν δηλώσει στις βρετανικές Αρχές ότι επιθυμούν να φύγουν από το Σουδάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT