ΗΠΑ: Σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ο 21χρονος που κατηγορείται για τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων

ΗΠΑ: Σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ο 21χρονος που κατηγορείται για τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων

Ο 21χρονος Αμερικανός στρατιωτικός Τζακ Ντάγκλας Τεσέιρα, που συνελήφθη στις 13 Απριλίου για τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων, παρουσιάζεται σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου το οποίο θα αποφασίσει εάν θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι.

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 21χρονος Αμερικανός στρατιωτικός, Τζακ Ντάγκλας Τεσέιρα, που συνελήφθη πρόσφατα για τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων και κατηγορείται επίσης ότι διατηρούσε οπλοστάσιο στο υπνοδωμάτιό του, θα παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου, όπου οι εισαγγελείς αναμένεται να επιχειρηματολογήσουν ότι πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση διότι αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Ο Τζακ Ντάγκλας Τεσέιρα, μέλος της Αεροπορικής Εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης, συνελήφθη από το FBI στις 13 Απριλίου στο σπίτι του και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας. Αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Γούστερ της Μασαχουσέτης, για να αποφασιστεί αν θα παραμείνει υπό κράτηση πριν από τη δίκη του.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον 21χρονο για τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων στην εφαρμογή μηνυμάτων Discord.

Ο Τεσέιρα, ο οποίος έμενε με την μητέρα του και τον πατριό του, διατηρούσε ντουλάπι γεμάτο με όπλα, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση περίπου μισού μέτρου από το κρεβάτι του.

Πράκτορες του FBI βρήκαν επίσης μάσκα αερίων, πυρομαχικά και αντικείμενο που μοιάζει να είναι «σιγαστήρας στο συρτάρι του γραφείου του».

«Ο κατηγορούμενος συνιστά αναμφιβόλως κίνδυνο για τις ΗΠΑ», σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε από το γραφείο της γενικής εισαγγελέως της Μασαχουσέτης, Ρέιτσελ Ρόλινς.

Το 2018 απεβλήθη από το σχολείο καθώς ακούστηκε να εξαπολύει ρατσιστικές απειλές και να κάνει σχόλια για όπλα. Ο Τεσέιρα απέδωσε τα σχόλια αυτά σε αναφορά του σε βιντεοπαιγνίδι, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Πιο πρόσφατα, τον Νοέμβριο του 2022, ο Τεσέιρα είπε ότι, αν είχε τον τρόπο, θα ήθελε «να σκοτώσει έναν τόνο ανθρώπους», καθώς θα επρόκειτο για «σφαγή ηλιθίων», αναφέρουν οι εισαγγελείς στα έγγραφα με τα οποία υποστηρίζουν την πρότασή τους να παραμείνει υπό κράτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT