Ρωσία προς Δύση: «Δεν σχεδιάζουμε πυρηνική κλιμάκωση, αλλά μη δοκιμάζετε την υπομονή μας»

Ρωσία προς Δύση: «Δεν σχεδιάζουμε πυρηνική κλιμάκωση, αλλά μη δοκιμάζετε την υπομονή μας»

Η Ρωσία δεν προτίθεται να ακολουθήσει το μονοπάτι της πυρηνικής κλιμάκωσης στην αντιπαράθεσή της με τη Δύση για την Ουκρανία, αλλά οι άλλοι δεν πρέπει να δοκιμάζουν την υπομονή της, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία δεν προτίθεται να ακολουθήσει το μονοπάτι της πυρηνικής κλιμάκωσης στην αντιπαράθεσή της με τη Δύση για την Ουκρανία, αλλά οι άλλοι δεν πρέπει να δοκιμάζουν την υπομονή της, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έχουν προειδοποιήσει ότι η στρατιωτική υποστήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία αυξάνει τους κινδύνους μιας καταστροφικής πυρηνικής σύγκρουσης.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε το χειρότερο σενάριο, αλλά όχι με κόστος να παραβιάσουμε τα ζωτικά μας συμφέροντα», δήλωσε η Ζαχάροβα, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί την αποφασιστικότητα της Ρωσίας.

Η Ρωσία έχει ασκήσει έντονη κριτική στη Δύση για την προμήθεια οπλισμού στην Ουκρανία και για την επέκταση της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Η Φινλανδία έγινε αυτόν τον μήνα το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ, ενώ η Ουκρανία επιθυμεί επίσης να γίνει μέλος του, αν και ορισμένες ΝΑΤΟϊκές χώρες αντιτίθενται σε μια τέτοια προοπτική.

«Αυτές (σ.σ.: οι Ηνωμένες Πολιτείες) συνεχίζουν σκόπιμα να παραβιάζουν τα θεμελιώδη συμφέροντά μας, σκόπιμα δημιουργούν κινδύνους και αυξάνουν τις πιθανότητες μιας σύγκρουσης με τη Ρωσία…», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT