Ο Τάκερ Κάρλσον επέστρεψε με βίντεο κατά πάντων: «Οι ψεύτες προσπαθούν να φιμώσουν τους ειλικρινείς»

Ο Τάκερ Κάρλσον επέστρεψε με βίντεο κατά πάντων: «Οι ψεύτες προσπαθούν να φιμώσουν τους ειλικρινείς»

Ο παρουσιαστής του Fox News ήταν το κεντρικό πρόσωπο της αγωγής της Dominion κατά του δικτύου σχετικά με ψευδείς ισχυρισμούς περί νοθείας στις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόσφατα εκδιωχθείς παρουσιαστής του Fox News, Τάκερ Κάρλσον, έσπασε τη σιωπή του με ένα βίντεο όπου επιτίθεται σε «ψεύτες που προσπαθούν να φιμώσουν τους ειλικρινείς ανθρώπους».

Ο Κάρλσον έκανε τα πρώτα του δημόσια σχόλια από την αποχώρησή του από το Fox News σε ένα βίντεο διάρκειας δύο λεπτών, που δημοσιεύτηκε στο Twitter την Τετάρτη, όπου αναφέρεται σε «πράγματα τα οποία παρατηρείς όταν παίρνεις χρόνο για τον εαυτό σου» και στο «πόσο απίστευτα ηλίθια είναι η πλειονότητα των συζητήσεων που βλέπεις στην τηλεόραση».

Επιπλέον έλεγε ότι «όταν οι ειλικρινείς άνθρωποι λένε αυτό που είναι αληθές, με ήρεμο τρόπο και χωρίς ντροπή, γίνονται δυνατοί. Ταυτόχρονα, οι ψεύτες που προσπαθούν να τους φιμώσουν, συρρικνώνονται και γίνονται αδύναμοι».

Και, στο τέλος του βίντεο έλεγε: «Πού μπορείς να βρεις ακόμη Αμερικανούς να λένε αλήθειες; Δεν έχουν απομείνει πολλά τέτοια άτομα, αλλά υπάρχουν μερικά».

«Το Fox News Media και ο Τάκερ Κάρλσον συμφώνησαν να χωρίσουν τους δρόμους τους. Τον ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες του στο δίκτυο ως παρουσιαστή και πριν από αυτό ως συνεργάτη», ανέφερε το Fox σε ανακοίνωσή του, η οποία ήρθε λίγες ημέρες μετά τον διακανονισμό του δικτύου με την Dominion έναντι 787,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην εν λόγω αγωγή, ο Κάρλσον ήταν από τους βασικούς μάρτυρες που σκόπευε να καλέσει η πλευρά των εναγόντων. 

Ο διακανονισμός απέτρεψε τη δίκη για έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους ενημέρωσης στον κόσμο σχετικά με τους ψευδείς ισχυρισμούς περί νοθείας στις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.

Η Dominion είχε ισχυριστεί ότι οι δηλώσεις που έγιναν σε εκπομπή του Κάρλσον -μετά τις εκλογές του 2020- ήταν δυσφημιστικές και ότι τα μηνύματα μεταξύ του Κάρλσον και της ομάδας του αποδείκνυαν πως γνώριζαν το ψέμα πίσω από τον ισχυρισμό ότι οι μηχανές καταμέτρησης ψηφοδελτίων του Ντένβερ χρησιμοποιήθηκαν για τη χειραγώγηση των εκλογών υπέρ του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: Guardian, AP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT