Σουδάν: 16.000 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα προς την Αίγυπτο

Σουδάν: 16.000 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα προς την Αίγυπτο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 16.000 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα από το Σουδάν στην Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένων 14.000 Σουδανών πολιτών, ανέφερε σε δήλωση την Πέμπτη το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μετά από δύο εβδομάδες αδιάκοπων συγκρούσεων μεταξύ του σουδανικού στρατού και της παραστρατιωτικής Δύναμης Ταχείας Υποστήριξης (RSF).

Όπως σημειώνει το Reuters, οι δύο δυνάμεις βρίσκονται εγκλωβισμένες σε έναν αγώνα εξουσίας που απειλεί να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη περιοχή.


Επιστρέφουν οι τελευταίοι Ελληνες

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης και των τελευταίων Ελλήνων που είχαν εγκλωβιστεί στο Χαρτούμ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση στα βόρεια του Χαρτούμ, επιβιβάστηκαν Έλληνες και άλλοι πολίτες και ήδη βρίσκεται σε πορεία προς τη χώρα μας. Ειδικότερα, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη βάση Ουαντί Σεϊντνά περίπου στις 13.00 και απογειώθηκε μία ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ, «το αεροσκάφος έχει ήδη εισέλθει με ασφάλεια στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, μεταφέροντας 39 άτομα, εκ των οποίων 20 είναι Έλληνες πολίτες και μέλη οικογενειών τους».

Οπως αναφέρει το υπουργείο, με την ολοκλήρωση της εν λόγω επιχείρησης, «ο αριθμός των απεγκλωβισθέντων συμπατριωτών μας και μελών οικογενειών τους ανέρχεται στα 125 άτομα».

Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT